844 Het XXL hamburgerfestival van burger King.

Reclameboodschappen op de televisie zijn vak een welkome afwisseling van de vaak oersaaie programma’s, eindeloze herhalingen en ranzige dames.

Zo trok de hamburgerreclame van Burger King mijn aandacht. In dat filpmje is te zien hoe de hamburgers gegrilld worden. Twee lappen geplet gehakt.

Ik kom niet meer bij als ik steeds die twee flinterdunne afgeschaafde plakjes mager rundergehakt op de buis zie verschijnen. Ze worden ook nog wapperend op de grill gelegd. De klant vermoedt niet alleen dat ze belazerd wordt maar ziet het ook nog eens in het reclamefilmpje.

 

Burger King verdient gewoon een pluim. Voor eerlijke reclame. Op TV zie je ook dat de plakjes vlees zo dun zijn dat je er de krant door heen kunt lezen. Hm, het lezen van een krant als ontbijt geldt wel als een gezonder alternatief als ik kijk hoeveel zooi er verder op gedaan wordt. Naast kaas wordt er ongetwijfeld veel zoetigheid op gedoseerd. Dat wil de consument nu eenmaal. En dan maar klagen dat het cholesterolwaarde in het bloed verdomd hoog wordt en dat je een uur na het eten alweer vreselijke honger krijgt. Dit zijn allemaal effecten van de aanmaak van insuline in het lichaam om die zoete bende weg te krijgen. Voor zover dit insuline systeem nog goed werkt bij de gemiddelde hamburger innemer.

 

Waar slaat de kreet XXL dan op als het vleesplakje bijna doorzichtig is?

De hoogte van het broodje? Lijkt wel op een torenflat ja. Je kunt er met goed fatsoen niet inbijten zonder de maaltijd in een spuitende kliederzooi te laten ontaarden.

De prijs dan? € 4,00 voor een broodje warm transparant gehakt is inderdaad een Kingsize prijs.

De calorie inname is wel Kingsize te noemen, 1020kcal per broodje! Dat is bijna de helft aan wat je in een dag naar binnen moet krijgen. Dat is al meer dan wat Sonja B. per dag in haar hongerdieet aan haar ‘afvaldameskrans’  voorschrijft!

 

De koppeling naar grote Amerikaanse auto’s en vrouwen gaat mij wel wat ver.

Het slaat op de reclamejongens die de TV spot gemaakt hebben!

Zij moeten ook betaald worden voor hun inspanningen.

 

Anders hebben die helemaal voor niet het gehakt uitgerold.

Geef een reactie