923 Zomer 2009

De gezellige tijd is weer aangebroken. U kent het vakantiegevoel vast wel. Onwennig de deur achter je dichtrekken en meteen het gevoel krijgen dat je iets vergeten bent. Je paspoort bijvoorbeeld.

De zomer die maar niet van de grond lijkt te komen zal zich weer kenmerken door een ruime stroom gekoelde koolzuurhoudende versnaperingen, verschroeide ledematen en kippenboutjes, het lange wachten in bedenkelijke restaurants.

Visrestaurants zullen door mij uitbundig bezocht worden. Hollandse haring, daar kan toch geen andere vis tegen op zwemmen? Vooral als deze met Korenwijn weggewerkt wordt.

Pangatenten kunnen rekenen op enkele vreselijke opmerkingen over kwaliteit en smaakbeleving. Kan dan meteen mijn schoenen vegen in de toonbank. De grondsmaak is er al. Pangaketen wens ik alle vreselijk tropische kwalen toe die deze vissen misschien ook bij zich dragen. Wacht maar op het V-rapport dat nu in September gaat verschijnen, er komen dagelijks nog artikelen bij. Kweekvis zou veilig zijn, Gerda Verburg onlangs in Vietnam. Het kan allemaal niet mooier. Wacht maar de donderpreek van Velzeboer af. Lol in de keet!

Lekker scholletje of tongetje bakken? Heerlijk gewoon. Wij moeten de Holandse visserij in stand houden. De schippers die met een blauwe pet over de oren, pijp tussen de tanden geklemd en norse blik over de Noordzee uitkijken. Kijken of er geen zandbank op komst is. Misschien wel ja. De Monkeybank. Zo vangt men toch apen op zee. Humor op zee!

Zullen er nog bosbranden in Nederland uitbreken?

Hm, ik denk van niet.

De sprinkler wordt iedere dag getest door de bovenbazen lijkt wel.

Wat leven wij toch in een heerlijk gereguleerd land.

Fijne vakantie en tot 17 augustus.

Dan kruip ik weer uit mijn schuilhol.