1101 Gelukkig Nieuwjaar!

Oliebollen horen bij een goed begin van het nieuwe jaar. Ik heb alvast een voorschot hierop genomen.

Oliebollen horen bij een goed begin van een succesvol nieuwjaar. Ik heb alvast een voorschot genomen.

Graag wil ik iedereen een vreselijk goed Nieuwjaar toewensen waarbij zowel alle latente als vurige wensen in vervulling zullen gaan. Op oudejaarsnacht mijn ISO 17.000 momentje beleefd (Milieu management red.) door lekker veel vuurwerk de hoogte in te sturen. Heerlijk is dat. Ik voel mij ècht weer 16 en ondeugend.

Dampende schalen met oliebollen, appelflappen en ander fout gefrituurd spul zijn ons voorbij gegaan en de Jumbo kerstboom (met naald uitvalgarantie) staat met nog drie naaldjes in de top alweer buiten in afwachting van de totale destructie door de gemeente.

Een beetje zielig vond ik wel de oliebollenactie van de Scouting groep uit Raalte waar men de bevolking met taaie, geretrogradeerde en geel geverfde oliebollen tegen betaling wilde trakteren. ‘Eh, het is een nieuw recept dit jaar hoor.’ Luidde de dappere toelichting. Slecht uiteinde voor de leiding, prevelde ik terwijl ik de voordeur verdrietig weer sloot.

De decembermaand ligt nu gelukkig achter ons en wij kunnen serieus werken aan de overtollige calorieën die wij naar binnen hebben geschrokt, ten teken dat het goed met ons gaat. Dat is iets waar uw huisarts beslist anders over denkt.

Wat brengt ons 2011?

1.Namodderen met de prutvis genaamd Panga
Dit zal het jaar zijn waarbij het Vietnam visschandaal zijn hoogtepunten wellicht gaat kennen. Er is nog maar een klein deel van de informatie die vergaard is tijdens de technologische studiereis van 2010 vrijgegeven. ‘Laat de Vietnamezen die rommel Panga maar zelf opeten’. Dat zal namelijk niet lukken. Een Vietnamees eet zelf geen Panga. ‘Daar zit teveel troep in!’ Wordt de Mekong toerist letterlijk gezegd.

2.Diervriendelijk bedwelmen van wild gevangen vis
Intussen werkt Scienta Nova wel aan de verduurzaming van onze eigen visserijsector. Wij hopen dit jaar de eerste resultaten te kunnen melden over het verdoven van vis op volle zee. Dit is alleen gelukt met kweekvis in Europa. In Vietnam is het een heel ander verhaal natuurlijk. Dat komt nog, zullen we maar zeggen.

3.ISO 22.000 certificaat voor de 5 viskotters van de Ekofish Group.
Deze club zal de eerste zijn die een écht voedselveiligheidscertificaat gaat halen die wereldwijd geldig is. Deze boten zullen door ons worden begeleid naar het certificeringstraject toe en het zal een iets betere meerwaarde krijgen dat de flut IFS-6, BRC-6, en de TESCO standaarden die de markt redelijk aan het vervuilen zijn. Eén ding weet ik zeker. Deze rederij krijgt het ISO certificaat niet cadeau bij een pakje roomboter!

4.Zoutreductie
Veel bedrijven zijn net als wij ermee bezig. Wij gaan maar liefst op twee fronten deze trend ondersteunen. Met een goed aroma en met een speciaal Natrium gereduceerd zout. Wij zullen veel experimenten hiervoor laten uitvoeren, reken maar.

5.Barry Beemsterboer gaat zijn bul ophalen in Wageningen.
Dat wordt een feest! Nederland is dan een uiterst deskundig voedingsmiddelentechnoloog rijker! Daar zult u meer van horen.

6.Wij gaan ons 10 jarig jubileum vieren!
De informele jubileum commissie hebben wij inmiddels geïnstalleerd en wij gaan iets organiseren dat de volgende elementen bevat:

 • Leerzaam
 • Vermakelijk
 • Geruchtmakend

Wij gaan ons voorbereiden op deze toekomstige ontwikkelingen en zullen op 11 januari weer allemaal op kantoor aanwezig zijn.

Op 100111 om 11.11uur is na het maandagochtend werkoverleg ons kantoor weer open!

2 thoughts on “1101 Gelukkig Nieuwjaar!

 1. Prijs de Eko Fish Group nog maar eens aan. Je zult ze wel moeten prijzen aangezien ze je van inkomsten voorzien, ik zal je IJsbrand de Boer ipv Velzeboer noemen.

 2. Beste Wieringer,
  Graag wil ik met een paar feiten reageren.
  Tot op heden heeft de Ekofish Group geen factuur van ons ontvangen en zullen zij voor het certificeringstraject voor ISO 22.000 ook niet ontvangen. Wij doen dit uit dankbaarheid omdat zij ondergetekende en andere medewerkers van Scienta Nova veel geleerd hebben over de duurzame visserij vanaf februari 2008. U mag mij gerust IJsbrand de Boer noemen als dat beter bij u in de mond ligt.
  Wij werken volstrekt onafhankelijk en worden niet gesubsidieerd door de visserij.
  Wel hebben wij klanten in de visserij, daar leren wij ook dagelijks van en zij uiteraard nog veel meer van ons.
  Wij houden contact.
  Met vriendelijke groet,
  IJsbrand Velzeboer (visliefhebber)

Geef een reactie