1145 Zo neemt Rob Geus de kijkers van het TV programma ‘de Smaakpolitie’ bij de neus!

SBS6 heeft gelukkig in het najaar 2011 de uitzendingen hervat van het programma ‘De Smaakpolitie’. Ze hebben kennelijk geen vervanger gevonden voor de huidige presentator Rob Geus. Het castingbureau maakt overuren.

Ik begin graag met een gratis tip voor Rob:
De VWA gaat per 1 januari 2012 de ‘Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit heten’. Ik zou deze naam maar snel uit het hoofd proberen te leren, zodat de kijker medio 2013 deze recente informatie van jou te horen krijgt.

Rob noemt zich beëdigd keurmeester…
Dat vermeldt hij op zijn eigen site: ’Ik ben Rob Geus’. Waarom?
Keurmeester is een onbeschermde titel en wij weten wel onderhand dat hij meerdere keren tevergeefs gesolliciteerd heeft bij de nVWA in Zwijndrecht. Daar is hij terecht meermalen afgewezen. Hij noemt deze zwarte periode nu opeens een ‘stage bij de Keuringsdienst van Waren’. Kennis over wetgeving pakt hij gewoonweg niet, laat staan dat hij in leesbaar Nederlands een rechtsgeldig procesverbaal kan opmaken. Kansloos.
Zijn zelf geproclameerde titel van beëdigd keurmeester is kennelijk een tegemoetkoming aan een ernstig minderwaardigheidscomplex, aangevuld met compensatiegedrag met een ondertoon van hoogmoedswaan.

Waarom beëdigd?
Rob is bang dat men hem niet gelooft? Beëdiging is noodzakelijk om je integriteit op een juridisch verantwoorde manier kracht bij te zetten. Integriteit, Rob Geus en SBS6 zijn een paar begrippen die niet bepaald bij elkaar passen.

De corruptie rond de ATP meter (De hygiëne meter)
Op een beurs in Rotterdam kwam ik Rob bij toeval en incognito tegen bij een stand van een bekende maar vooral integere instrumentenleverancier. Daar werd op een popie Jopie wijze verkondigd dat hij dit bedrijf wel eens zou gaan promoten. Daarvoor moest men wel gratis een ATP meetinstrument (€1.100) leveren met de daarbijbehorende meetstrips. Toch snel een extra jaarlijkse schadepost van €2.000. Groot was de verbazing van de standhouders toen de beëdigde keurjoker doodleuk een extra promotiebijdrage vroeg van om en nabij €20.000! Hoe corrupt kun je wezen Rob! Is het TV-sterrenvirus jou in de bol geschoten? Ga die dure meter maar bij 3M bietsen. Hun nutteloze vetzuur teststaafjes gebruik je al. Misschien tuinen die wel in jou ‘Kijk hoe beroemd ik ben’ truc.

Dit ruikt naar beëdigde corruptie. Rob hoe zuiver ben jij eigenlijk? Benader jij de restaurants ook op deze manier?

Nu worden de 23 co-sponsorschappen van zijn eigen restaurant ‘De Smaakpannenkoek’ mij ook meteen duidelijk. De sponsors hebben een zogenaamd ‘integer promotieplatform’ voorgeschoteld gekregen en zullen daarvoor waarschijnlijk dik moeten betalen.

Het laatste boek van Rob: ‘Hier word ik vrolijk van’, vermeldt ook wat medesponsors. Zo te zien zijn; Stichting Nederland Schoon (voorwoord), New Zealand (kleding), Van den Assem (schoenen), Kookpunt (fotoshoot), Whirlpool, Dudock en uiteraard SBS6 allemaal mede contribuanten. Rob de schraperd.

Ik zal het allemaal wel bij het verkeerde eind hebben. Hoe kun je zo slecht denken Velzeboef!

De nieuwe uitzendingen vanaf 31 oktober 2011, Soap 108
De Chinees in Vught was terecht een grote puinhoop. Gewoon aangifte doen.
Dan bij Delphi! Eerst weer de twee medewerkers in de keuken een hand geven en dan zelf de handen wassen. Basisfout voor de zoveelste keer. Het zwarte frituurmandje valt best wel mee, terecht dat de losse mandjes uit de keuken moeten. Dan de lunchroom, tijdens het gesprek wriemelt de kok aan zijn neus, terwijl hij aan het werk is. Dat zijn juist de kritische punten waar je iets over moet zeggen. Niet de koelkastrubbers, en afzuigroosters. Dan de temperatuurmeting in de filet americain. 8,3 graden valt wel mee hoor, is geen zware overtreding. En Rob, desinfecteer de thermometer voordat je het in het product van een restaurant prikt. Daar zijn alcoholdoekjes voor, dat doet de nVWA ook.

Rob loopt in een illegale witte jas rond.
Allereerst wordt de jas gewoon uit een vieze aktetas getoverd. Beter is om de jas in plastic verpakt uit de tas te halen en ter plaatse de zak te openen. TV is een en al show. Maak hier handig gebruik van Rob, al neem je een gebruikte plastic zak. De kijker ziet toch niets vanwege hun tranen in de ogen!

Een witte jas staat erg mooi. Rob doet sinds kort een paar knopen dicht maar laat steevast de kraag overeind. De jas die Rob draagt is al jaren niet meer te koop bij de betere Horeca groothandel. Er zitten overal zakken aan de buitenkant. Dit is al 15 jaar geleden afgeschaft in de hele voedingsmiddelenindustrie. Die bevatten geen zakken aan de buitenkant en hebben ook geen borstzakje. Deze worden tegenwoordig aan de binnenzijde genaaid om te voorkomen dat ‘zwerfaval’ vanuit de zak in het product kan komen. Een beetje jammer voor Rob die zo graag het goede voorbeeld wil geven. Rob, vertel jouw team dat zij gewoon de officiële HACCP jassen voor jou moeten aanschaffen. Leen desnoods wat jassen van Scienta Nova. Wij hebben jouw maat wel op voorraad. Dan kom je iets minder amateuristisch over. Dan wordt jouw 2-jarig contract met SBS6 na 2012 vast wel verlengd.

Even later sjouwt hij met een smerige afvalbak, stevig tegen de witte jas aangeklemd naar buiten, om meteen daarna weer verder te gaan met de zogenaamde inspectie.

De ‘Miep Kraak’ in het programma reutelt in onvervalst Rotterdams dat de vaatwasser met een mesje ontkalkt moet worden, want dan werkt hij veel beter. En over de afzuigroosters: “Doet dat nou elke week want dan is de achterkant ook lekker schoon”, voegt zij met trillende stem er professioneel aan toe.  Whoehoehaha!

Deze vis was voortrefgfelijk klaar gemaakt. Als Rob hem klaargemaakt zou hebben, was alles in tact gebleven.

Deze vis was voortreffelijk klaar gemaakt. Als Rob hem klaargemaakt zou hebben, was alles in tact gebleven.

8 november 2011, Soap 109
Noem jij iets over het desinfecteren van jouw handen Rob? Begin eerst eens bij jezelf. Desinfectie is in een keukenomgeving juist ongewenst vanwege de desinfectiemiddelen die door haastig gewassen handen in het eten kunnen komen. Lees hiervoor column 1140. Het vuile daklicht met de zwarte Aspergillus Niger schimmels is wel een goed punt om op te merken. De schone borden stonden eronder. Net als bij de VARA studio catering trouwens. (Zie column 1133)

Dan de kansloze rubbers.
Als de vader van Rob vaker een rubber gebruikt zou hebben op het juiste moment, dan was Nederland een stuk relaxter geweest.

Geef een reactie