1704 Marqt supermarkt, een gecamoufleerd naaiatelier

Het gebeurt niet vaak dat een nichespeler in de supermarktwereld haar klanten zo openlijk schoffeert met idiote prijzen en misleidende aanprijzingen. Marqt is een supermarktketen dat in rommelig ogende winkels vooral in hippe buurten van Amsterdam is gevestigd en het hanteren van torenhoge prijzen tot een hoofddoelstelling lijkt te hebben gemaakt. In feite is het een groot naaiatelier waar de klanten hopelijk met een goed gevoel weer naar buiten komen.

Misleiding met bio producten?
Marqt verkoopt ook bio producten die niet gecertificeerd zijn. Dit is een beschermde aanduiding en het zal stichting Skal uit Zwolle zeker interesseren om er eens een kijkje te nemen met het bonnenboekje in de hand.

Voedselveiligheid zit vast wel goed bij Marqt
De rommeligheid van de winkel interieurs doet mij het ergste vrezen. Hopelijk zijn de koelmeubels in goede conditie en kan de supermarkt manager tijd vinden om de hygiënecode correct in te vullen tussen de naaibeurten door.
Vanwege de formuleaanpak dat door de NVWA gehanteerd wordt mag een controleur nooit zonder aanleiding naar binnen stappen. Dit wordt altijd centraal vanuit de Dienst geregeld die dan ‘op statistisch verantwoorde wijze’ de te bezoeken filialen aanwijst. Zodra de eerste van de lijst geinspecteerd is, treedt ongetwijfeld de telefoon waarschuwingsboom in werking. Dit is een redelijk corrumperende inspectiemethode die ongelijkheid met de rest van de hardewerkende zelfstandige detaillisten in de hand werkt. De NVWA ontkent natuurlijk dat er sprake zou zijn van ongelijkheid overigens.

Op de plaats van de 0 heeft een ander getal gestaan. Een koopje!

De dure bubbels?
De waterhandel spant de kroon. Gecarboniseerd gefiltreerd kraanwater met een smaakstof erin voor een prijs die hoger is dan die van de gangbare frisdranken.  Alleen geschikt voor Yuppen die wat geld te verstuiven hebben en het naaiatelier syndroom best lekker vinden.

Wie zit hier achter?
Oprichter Quirijn Bolle heeft een goede vooropleiding gehad bij Ahold. Dan weet hij als geen ander hoe er slinkse spelletjes met de klanten gespeeld moeten worden. In een fabrieksachtige omgeving plant hij de supermarkt neer dat nog nèt niet op een koopjeshal lijkt. Koopjes zijn er niet te vinden omdat het rendement ongetwijfeld onder druk staat. Wellicht is het een idee om de verliezen te compenseren met de uitbreidingsplannen zodat de voorschotten die betaald dienen te worden door de franchisenemers de nodige gaten in de begroting kunnen dichten.

Mooie aanprijzing van het vleesschap. Hieruit leid ik af dat hun core producten blijkbaar minder vers vlees bevaten met méér ingrediënten.

In Raalte ook een Marqt?
In Raalte hebben wij al een naaiatelier ‘De zilveren knoop’ genaamd. Deze wordt gerund door een hardwerkende Turkse familie die gespecialiseerd is in kledingreparatie. Die repareren graag de gaten in de broek van Quirijn.

De prijs naar boven afronden is niet matsen maar positief denken

Geef een reactie