1911 Veganisme, de snelweg naar ondervoeding en domheid

Wij zien duidelijk een trend in de markt dat het eten van vlees als een aardse zonde wordt gezien en veganisme als het nieuwe Evangelie gepredikt wordt. Koeien laten scheten die de aarde doen opwarmen en mensen kennelijk niet? Veganisme is een levensstijl die iemand zich aanmeet waarbij grondige voedingskundige kennis niet mag ontbreken. Het gaat verder dan een opwelling van een brugpieper die opeens medelijden heeft met dieren die geslacht worden. De media laten deze brug-huppeltjes maar al te graag bloederige taferelen zien zonder erbij te vermelden dat in Nederland zeer netjes en pijnloos geslacht wordt. De consument blijft maar steken in haar ontkennende fase dat de productie van al ons voedsel massaproductie moet zijn omdat doodeenvoudig de planeet niet gevoed kan worden.

Veganisme is dobbelen met de Dood. Hopelijk weten ze wat volwaardige compensaties zijn op hun afwijkende voedingspatroon

Wat is het verschil tussen een vegetariër en een veganist?
Een vegetariër eet geen producten van gedode dieren en een veganist gebruikt helemaal geen producten van gedode en van levende dieren, zelfs geen melk en eieren. Veganisten horen in mijn beleving tot de categorie ‘vol idioot’ omdat die zelfs geen honing eten, geen leren schoenen dragen en niet door hun moeder gebreide wollen trui willen dragen. Die dragen kunststof slippers met veel bisfenol als enge weekmakers in de waan verkerend dat dit voor een betere wereld zorgt. Er zijn ook vegetariërs die wel vis eten. Dat is pas schijnheilig. Een vis komt op een veel akeliger manier aan haar levenseinde dan welk ander voor consumptie geschikt dier. Dit gaat binnenkort veranderen wanneer de eerste Urker viskotter ‘Spes nova’(UK 205) over twee maanden in de vaart komt. Die heeft als eerste boot een elektrisch verdovingsapparaat aan boord die de vis meteen na de vangst bedwelmt zodat het dier later diervriendelijk en pijnloos geslacht wordt. Hier komen we later op terug daar wij zeer nauw betrokken zijn geweest met de ontwikkeling van dit apparaat voor gebruik op volle zee.

Een vegetariër leeft toch ook gezond?
Een bewuste vegetariër weet donders goed wat zij moet eten om het gemis aan voedingsstoffen die normaliter uit vlees komen moet compenseren. Peulvruchten kunnen dit tot op zekere hoogte goed compenseren. Het zijn de acht essentiële aminozuren (bouwstenen voor de eiwitten red.) die zowel in vlees als in peulvruchten voorkomen. Een vegetariër die ook geen bonen of linzen lust heeft een groot probleem. Er treden deficiënties op in de voeding en het lichaam verkeert dan in een knutselmodus. Vergelijk het maar met een metselaar die opeens geen cement heeft en met water, kalk en zand verder moet. Hij kan de stenen wel op elkaar stapelen maar van enige stevigheid van het gebouw is geen sprake. Van een afstand ziet het gebouw er mooi uit, maar van dichtbij gezien zijn de gaten in de muren goed zichtbaar. Zo werkt ook het menselijk lichaam. Op latere leeftijd worden deze knutselfouten zichtbaar door bijvoorbeeld osteoporose, eczeem uitbraken, slecht gebit en een verminderde weerstand. Je stort als het ware uit je geraamte.

Dit zijn de acht essentiële aminozuren die in zuivel, vlees en eieren en in mindere mate in peulvruchten voorkomen:

  1. Valine
  2. Leucine
  3. Isoleucine
  4. Threonine
  5. Methionine
  6. Lysine
  7. Fenylanalyne
  8. Tryptofaan

En veganist maakt het helemáál spannend
Die drinken geen melk en eten géén eieren. Het lichaam verkeert in de super improvisatie modus. Een ei bevat een stof choline ook wel bekend als vitamine B4, die zeer specifiek een de lever gezond maakt en de hersenfuncties optimaal. Personen die niet goed functionerende hersenen hebben noemen wij gewoon dom ofwel, ‘lijden aan een verstandelijke beperking.’ Dat laatste klinkt iets vriendelijker. Vooral zwangere veganistische vrouwen plegen een uitgestelde intellectuele moord door de hersenopbouw van de foetus ernstig te beperken.

een simpel ei, levert alle voedingsstoffen voor een kuiken die er 14 dagen op kan leven en opgroeien. Bomvol essentiele aminozuren en choline. Naar zeggen sterk IQ verhogend

Een veganist moet ook van de alcohol afblijven
Het gebrek aan choline dat de lever zelf produceert en sterk houdt en een andere stof dat in eieren zit, cysteïne zorgen ervoor dat acetaldehyde snel afgebroken wordt. De omzetting van alcohol naar azijnzuur gebeurt in twee stappen. Twee enzymen die door de lever worden aangemaakt en in rauwe eieren voorkomen zorgen voor dit biochemische proces. De afbraak van alcohol in ons lichaam vindt plaats door de omzetting naar acetaldehyde (die de beruchte kegellucht veroorzaakt) naar azijnzuur. Het eten van een paar rauwe eieren ter voorkoming van een kater is op deze wetenschap gebaseerd. Voor een doorsnee veganist maakt het drinken van alcoholische versnaperingen weinig uit. Zij blijven even saai, zelfs met een slok op.

De verteerbaarheid speelt ook een grote rol
Vlees is veel lichter verteerbaar, mits er niet teveel zwoerd en vet aan zit dan groenten en peulvruchten die op hun beurt weer veel meer voedingsvezels bevatten en mineralen. Het eiwit van peulvruchten worden slechter verteerd en daardoor bedraagt de biologische waarde ongeveer de helft van die van kippenvlees. Een vegetariër moet twee maal zoveel bonen op haar bord scheppen dan een vleeseter om de voedingswaarde gelijk te houden.

Wijs denken en dom handelen zijn menselijke eigenschappen
(Anatole France, Frans schrijver 1844-1924)

Geef een reactie