2005 Opleiding tot QESH/KAM/QA manager de nieuwe standaard?

In september start de achtste leergang van deze opleiding die wel zéér actueel is en veel actieve werkvormen bevat. Wij hebben inmiddels bewezen dat veel cursisten veel baat hebben bij het verhelpen van de volgende probleemgebieden:

  • Bang om ‘NEE’ te zeggen tegen de directie?
  • Kom je tijd te kort?
  • Word je gek van de talloze externe en kwellende audits?
  • Speelt de directie met de integriteit van het bedrijf?
  • Moeten jullie een extern ‘kwaliteitsbureau’ inhuren die een junior tegen senior tarieven stuurt en die maar wat aanklooit?
  • Vind je goed rapporteren en presenteren lastig en tijdrovend?
  • Heb je problemen met lastige retailers die onbenullige en triviale vragen stellen?
    Meld je nu aan en zorg dat je snel weer plezier in je werk krijgt!
De groep cursisten van dit voorjaar. Wij werken met kleine groepen tot maximaal 8 deelnemers om Corona proof te kunnen blijven werken.

Vernieuwde studiemethode
Inmiddels zien wij dat onze lessen bij lange na niet geëvenaard worden. Terugkoppeling uit de praktijk en voedingsmiddelenindustrie leert ons dat zelfs ervaren kwaliteitsmanagers veel leren in die 15 lessen. Zo maken wij nog gebruik van een dictaat dat geheel in eigen beheer geschreven is en constant bijgewerkt wordt. De regelgeving verandert haast iedere maand. Zo kennen wij een Hogeschool die in hun lessen voedselveiligheid BRC-6 aan de HBO studenten uitleggen terwijl BRC-8 bijna verlopen is. Bij ons is deze chronische luiheid ondenkbaar.

Naast de talloze praktijk grappen en grollen die door de lesstof heen verweven zitten is er veel ruimte voor eigen inbreng. Immers, alle mede cursisten beoefenen hetzelfde vak, alleen komen zij uit een andere bedrijfstak. Zo heeft een bakkerij zeer weinig te doen met Infoblad 85 terwijl de visverwerker het ‘NVWA dictaat’ uit zijn hoofd moet kennen. Wij scheppen hier evenwicht in door iedereen van elkaar te laten leren.

Lesgeven is puur theater!
Wij lezen de lesstof niet voor vanaf het dictaat. Dodelijk! Veel hogescholen bedienen zich van deze methode. Wij zijn actief met de cursisten bezig en zorgen dat niemand in slaap kan vallen. Ons geprinte lesdictaat omvat méér dan 500 pagina’s aan stof. Wij werken niet met een sullige handout van een suffige Powerpoint presentatie zoals veel collega’s het doen. Als wij een Powerpoint geven, is het een dynamisch en actueel extract uit de lesstof waarop de cursist eigen aantekeningen kan maken. Wij werken met actuele huiswerkopdrachten en casussen die voortkomen uit de actualiteit. De Fipronil affaire en de Covid-19 pandemie hebben twee schitterende casussen opgeleverd.

Wij hebben de lesstof deels gehybridiseerd. 
Dit houdt in dat er een paar lessen digitaal verzorgen. Tijdens de start van de COVID-19 pandemie hebben wij goede ervaringen mee opgedaan. Tijdens de ‘lock down’ in maart 2020 zijn veel van onze lessen dit voorjaar tijdelijk digitaal gegaan. Wij hebben maar één les moeten doorschuiven.

Ons video materiaal is legendarisch
Wij vertonen alleen korte filmpjes van maximaal 5 minuten. De langere video’s van zo’n 20 minuten (documentaires bijvoorbeeld) geven wij digitaal mee op USB stick. Dit geldt dan als huiswerk.

Wij maken veel gebruik van hilarisch videomateriaal dat de cursist óók digitaal meekrijgt. Hoe vaker je een instructievideo ziet, hoe meer je er uit kan halen. Vooral de korte management video’s van 2 tot 3 minuten bevatten zeer veel verborgen boodschappen en grappen.

Al onze oud cursisten schitteren in hun vak en zijn volledig in balans. Zo hoort het ook

De eindtoets vinden wij erg belangrijk
De cursist levert zelf zijn eigen bewijslast aan dat hij of zij de lesstof op de belangrijkste punten begrepen heeft door de eindtoets met goed gevolg te maken. Hierin worden praktijkvoorbeelden beschreven waar de cursist wat van moet vinden en vooral de eigen aanpak moet toelichten. Wanneer de toets met goed gevolg wordt afgelegd, dan ontvangt men een fraai certificaat met daarop vermeld de verworven competenties.

Welke competenties worden bijgebracht?

Kwaliteitszorg en- analysemodellen
.Kaizen, TQM, TPM, Lean, Six-sigma & WMC
.SWOT, Pareto, Visgraatdiagram, 5S
Voedselveiligheidssystemen en handboek
.BRC, IFS, FSSC 22.000
Audits
Fraude
Productontwikkeling- en verbetering
Bedreigingen van veiligheid van consumenten
Klachtenafhandeling
Nationale en internationale wetgeving en toezichthouders
Recall
Juridische aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid
Keurmerken
.Herkomst of recept, leefwijzen, duurzaamheid, biologisch, MVO & Milieu
Thermische behandelingen
.Koelen, vriezen, pasteuriseren & steriliseren
COVID-19 en VACCP
ARBO
Milieu
Managementvaardigheden
.Communicatie
.Gedrag
.Probleemoplossen & conflicthantering
.Leidinggeven, motiveren & beoordelen
.Onderhandelen

Wij leiden competente ‘kwaliteitsbeulen’ op die professioneel weerstand kunnen bieden tegen de onredelijke eisen van schemahouders en retail!

Bel of mail ons voor meer informatie:

Geef een reactie