2202 Het boek ‘Leugens op mijn bord’ is eindelijk uit

Op dinsdag 22 februari 2022 om tweeëntwintig minuten over twee is de voorkaft officieel onthuld van mijn vijfde boek.

Eindelijk wordt de prijsdruk vanuit de retail als bronoorzaak aangewezen van het geklooi met voedsel. Producenten zoeken de goedkoopste ingrediënten zoals water en palmolie. De voedselveiligheid komt in het gedrang, ondanks ontkenningen van het CBL. Het is beslist geen aanklacht op de voedingsmiddelenindustrie, zoals velen zullen denken. De industrie moet zich in allerlei bochten wringen om steeds maar de kosten te kunnen beheersen om de lage opbrengst te kunnen compenseren. Lees: om de prijsdruk het hoofd te kunnen bieden.

De NVWA raakt ook niet onbesproken. Veel gaat er nog mis bij deze overheidswaakhond. Ik doe ook oprecht 11 aanbevelingen om het welvaren in de dienst van weleer terug te krijgen. Ik begrijp best wel dat er 17,5 miljoen deskundigen in Nederland rondlopen. Maar toch.

De opkomende voedselveiligheidsrisico’s die in het laatste hoofdstuk zijn wel het meest intrigerende voor aanstaande kwaliteitsbewakers die zich steeds meer moeten bezighouden met de externe risico’s die simpelweg het voortbestaan van een bedrijf kunnen aantasten.

Waar en hoe kan ik het boek bestellen?

In iedere boekhandel is dit boek te bestellen, soms zal een boekhandel de boeken zelfs op voorraad
nemen als er veel bestellingen op één adres binnenkomen.

Bij één boekhandel in Zwolle is dit boek op voorraad en kan daar ook rechtstreeks besteld worden
Boekhandel Westerhof, Diezerstraat 118, 8011RL Zwolle

Bestellink:  https://libris.nl/westerhofboeken-jufferenwal/boek?authortitle=ijsbrand-velzeboer/leugens-op-mijn-bord–9789081061230#

Dit is wat je moet roepen als je bij jouw eigen boekhandel wilt bestellen:
Titel: Leugens op mijn bord
ISBN: 978 90 810612 3 0
Prijs: slechts € 17,99

Graag wens ik iedereen heel veel leesplezier toe!

IJsbrand Velzeboer, curatief voedingsmiddelentechnoloog

Signeersessie:

Op 8 maart om 20.00uur vindt er bij boekhandel Westerhof een signeerfeest plaats. Ik zal een korte presentatie geven over de inhoud van het boek waarna wij het glas kunnen heffen voor een voedselveilig Nederland. Uitdrukkelijk verzoek van Christa Westerhof om je per mail aan te melden, wegens beperkte ruimte en uiteraard om de catering op peil te houden.

Mail naar: contact@boekhandelwesterhof.nl

Geef een reactie