Leugens op mijn bord

Verschenen 22 februari 2022 om 14.22uur.

Dit boek is geschreven voor:

De gewone consument die écht een verantwoorde keus tot aankoop van veilig voedsel wil maken en zich interesseert in goede, voeding, etiketteringstrucjes wil herkennen en voedselveiligheidsrisico’s wil weten die nog niet ontdekt zijn door onze overheid.

In het voorwoord benadrukt Maarten Remmers, de hoofdredacteur van de Keuringsdienst van Waarde de er een loopje wordt genomen met de informatie die de consument aangeboden krijgt via het etiket. De industrie maakt het voor de consument uitermate lastig om goed te begrijpen wat zij eet.

Watertoevoeging wordt vaak verzwegen, het land van herkomst van het product of ingrediënten wordt gecamoufleerd en de eindgewichten van het voorverpakte vlees en vis klopt zelden. De consument legt minder vlees en vis in de pan dan het etiket aangeeft.

De onredelijke prijsdruk die de supermarkten de producenten, inclusief de boeren opleggen maakt het haast onvermijdelijk dat er met het voedsel geklooid wordt.

Goedkope ingrediënten toepassen zoals palmolie en water zijn het antwoord hierop en niet zonder gezondheidsrisico.

In palmolie ontstaan tijdens de raffinage giftige stoffen die mutageen en kankerverwekkend zijn.

De opkomende voedselveiligheidsrisico’s die de overheid niet ziet worden op een rijtje gezet. Waakzaamheid blijft geboden voor alles wat om ons heen gebeurt. Klimaat, milieu, pandemieën en oorlogen.

ISBN: 978-90-810612-3-0

200 pagina’s paperback

Prijs: €17,99

Alle boeken zijn in de boekhandel leverbaar of via mijn favoriete boekhandel:

Westerhof, Diezerstraat 118 in Zwolle.

https://libris.nl/westerhofboeken-jufferenwal/boek?authortitle=ijsbrand-velzeboer/leugens-op-mijn-bord–9789081061230#

Geef een reactie