Restaurant beoordelingen

Niets is inspannender om een goed lopende horeca zaak te runnen. Een argeloze klant ziet maar een klein deel van het gebeuren en vooral wanneer het aangenaam druk en het geld naar binnen lijkt te stromen.

Niets is minder waar.

Een horeca uitbater heeft te maken met voedselveiligheids regels, hoge huurprijzen, onredelijke Buma Stemra tarieven, idiote precariotarieven, hoge werkdruk, slecht (goedkoop) personeel, en soms klagende klanten. En dan nog proberen de sterren van de hemel te koken.
Veel klanten durven niet te zeggen wanneer iets niet in orde is. Dat is in feite heel gemeen naar de ondernemer toe. Die denkt dat alles in orde is en het wordt steeds stiller in de zaak. Ik ben van mening dat een restaurateur of een kok recht heeft op feedback. Ook als het prima in orde is. Het wordt sterk gewaardeerd als een klant een compliment geeft.
Ik ben voorstander van een goede horeca waar men veilig voedsel krijgt opgediend en waar de klant gewoonweg niet belazerd wordt. Immers, als het niet in orde is betaal je als klant altijd teveel. Daar is menig restaurant aan ten onder gegaan.

Het is geenszins de bedoeling om een slechte tent de grond in te boren maar meer om de ogen open te krijgen en ervoor te zorgen dat het horeca moraal opgevijzeld wordt, daar waar nodig.

Wie weet gaan wij ook sterren uitreiken.

Ik ken iemand die wel de sterren van de hemel kan koken en nog bereid is om een hulpbehoevende restaurateur, als het moet met zeer harde hand weer op het rechte horeca pad te krijgen.

Maak kennis met Maurice op: http://www.mauricekookt.nl/

 Eet smakelijk