0 Zomer overpeinzingen

De broodnoodzakelijke rust van een welverdiende watersportvakantie deed zijn werk aanvankelijk uitstekend. De zomervakantie vormde een afsluiting van een uiterst hectische periode met veel ICT perikelen waarbij mijn ooglid soms spontaan onbeheerst begon te trillen. Lezen, veel lezen vormt een uitstekende therapie om tijdens de vakantie het geheugen weer tot rust te laten komen. Een herhaalde toepassing van de Ctrl Alt Del toets zullen we maar zeggen.

‘s-Ochtends even naar de bakker voor een vers broodje en een krantje. Vakantie, tijd in overvloed en omgeven door prettige en creatieve gedachten besluit je om eentje te kopen die je normaal gesproken nooit leest. De Volkskrant, een redelijk links getinte krant met een gehalte van een prettig uit de hand gelopen schoolkrant.  Zo lees je ook eens wat anders. Al lezende werd ik spontaan doodziek toen ik een blik wierp op pagina 3… Roy van Veen grijnsde mij in vol ornaat toe met duidelijk een stukje medisch onverantwoorde welvaart boven de gordel. Hij was lid van de VVD geworden mijmerde het artikel en Roy nam zijn kansen waar door tegelijkertijd enige knuppels in het politieke hoenderhok van de gemeente Zwolle te gooien. Eenmaal weer een beetje bij mijn positieven gekomen besefte ik dat het heel wat moeite gekost moet hebben om de derde pagina van een landelijk dagblad te kunnen halen. Hier moeten duistere krachten achter zitten. Is Roy beroemd aan het worden? Heeft dit hem veel geld gekost? Hij is nog maar twee pagina’s verwijderd van het voorpagina nieuws. Hij wordt wellicht een factor om rekening mee te houden. Misschien kan hij wel een kruiwagenfunctie vervullen voor mij, ik moet dan gauw mijn doelstellingen herformuleren. Hij kan wellicht voor mij iets betekenen. Tjonge, een echte VVD lobby opstarten, da’s leuk. Misschien kan hij de naam Velzeboer ergens in een van zijn toekomstig talrijke interviews eventjes zo laten vallen, zo word ik wellicht ook eens een beetje beroemd. Of samen een politieke partij beginnen Jottem! Dat is helemaal spannend, Roy trekt de kar want hij heeft verstand van het politieke circus en ik vermaak me met de rest van de artiesten. Fantastisch wat een feest wordt dat! Dat is nog beter dan personeel aannemen. Een ander het werk laten doen. Dat zijn pas contacten. Word weer eens tijd dat ik Roy bel…

 

Op de Morks, zomer 2002

Geef een reactie