418 Afvallen met behulp van de Nederlandse Spoorwegen?

Uit onderzoek is gebleken dat de Nederlandse spoorwegen hun klanten behoeden van overgewicht. Het gemiddelde gewicht van forenzen die bovengemiddeld reizen met het openbaar vervoer bevindt zich significant onder het gemiddelde gewicht van de doorsnee burger van Nederland.

Sterker nog, het gemiddelde gewicht van de reiziger bevindt zich onder de grens van overgewicht. Als een van de belangrijkste oorzaken is de welhaast gebruikelijke onbetrouwbaarheid van de NS. Daarnaast kunnen we de welhaast spreekwoordelijke onbetrouwbaarheid van het spoorwegboekje en overige diensten meteen mee opnoemen.

 

Dit vereist verdere uitleg:

1.   Door slechte aansluitingen krijgt men niet de gelegenheid zich op zijn gemak tegoed te doen aan de vette happen van de stationsrestauratie. Men kan vaak slechts een paar happen nemen alvorens de rest van de waar al rennend naar de trein in de vuilnisbak te gegooid wordt.

Resultaat: mindere calorieinname en meer verbruik door het rennen naar de trein of bus.

2.   Regelmatig komt het voor dat treinen vertraging hebben. Mensen irriteren zich hieraan wat op den duur stress veroorzaakt. Stress zorgt voor een verhoogde verbranding waardoor men gewicht verliest.

3.   Tot slot zijn de treinen vaak overvol waardoor iedere reiziger regelmatig moet staan. Ook staan zorgt voor meer calorieverbruik dan zitten. Samen met de hierbij eveneens veroorzaakte irritatie vliegen de kilo’s er ook hierdoor razendsnel van het zweterige lichaam van de reiziger af.

 

De conclusie luidt dus dat de NS een bijdrage levert aan het op gewicht houden van zijn klanten. In een maatschappij waarin overgewicht de grootste welvaartziekte is en mede veroorzaker van doodsoorzaak nummer één: hart- en vaatziekten kunnen we dus met recht zeggen: Bedankt NS doe het maar rustig aan dan leven de reizigers langer!!!!!

 

Geef een reactie