539 Het is weer vakantie!

Ook dit jaar neemt uw columnist een beetje vakantie.

v     Lekker de accu opladen

v     Geen vreemd geklets aan mijn hoofd

v     De Warenwet even laten voor wat hij is

v     Meedoen aan de wedstrijd 100 meter domkijken

v     Oefenen voor de 1000 meter sprint met de luchtfiets

v     En dan weer op naar een tweede helft van het jaar 2005!

In week 34 (beginnend met 22 augustus) komen wij weer terug met een nieuwe reeks sterke verhalen.

 

Vakantietijd, rampentijd

Op vakantie gaan is gewoon een vorm van zelfkastijding. Op het vakantieadres totaal vreemde gewoontes aannemen zoals olijfolie gebruiken, onhygiënisch eten klaarmaken, lauw bier drinken en op terrasjes van die lekkere hapjes eten. En u maar denken dat de hardnekkige diarree van de olijfolie komt…

Geklets!

U heeft gewoon een exotische vorm van voedselvergiftiging opgelopen met de complimenten van de vakantiekok. Hij vindt koken gewoon leuk werk, hij heeft er wel eens een boekje over gelezen. Weer eens wat anders dan de vakantiehuisjes opknappen en schilderen…

 

Wat staat u na de vakantie te wachten?

Genoeg!

Het wordt weer de tijd van de recalls, veroorzaakt door het ‘vakantie uitzendkrachtensyndroom’, die veel voedingsmiddelenbedrijven zal teisteren.

Er zal weer botulisme in een vijver gevonden worden. Iets wat overigens de gewoonste zaak van de wereld is. Botulisme komt overal in da natuur voor.

Er zal genoeg gepubliceerd worden over de allergenen. Er zijn op dit moment maar weinig etiketten die aan de regelgeving voldoen die per 1 November officieel gecontroleerd gaat worden. Het zal wel een bonnenregen gaan worden, dat voorspel ik u.  Bij de Keuringsdienst van Waren gaan zij de 13e maand invoeren en iedereen krijgt een grotere auto van de zaak!

Misschien wordt men wakker met betrekking tot de schimmelgiffen. De grootste en meest onbekende sluipmoordenaars die onze voedingsmiddelen bedreigen.

 

Hoe staat het met al die boeken dan?

  1. Het boek ‘Of je Worst Lust’  zal misschien begin 2006 zijn derde druk beleven. Gelukkig tot nu toe ongewijzigd.
  2. Het boek ‘Bederf in mijn eten?’ is als manuscript gereed. Daarna gaat het naar enige literaire partners voor de correcties. Dit doe ik na de vakantietijd want misschien worden zij onwel van de inhoud. Zonde van de vakantiedagen. Als alle fouten eruit zijn gaat het manuscript naar ‘Inktvlek & Co’ om gedrukt te worden.  Mijn schoonmoeder, aan wie ik dit boek opdraag heeft het voorwoord inmiddels goedgekeurd. Dus die hobbel is inmiddels genomen.
  3. Het derde boek zal gaan over ‘Onze levensmiddelen, lekker geknutsel?’. Hierin gaan wij op een openhartige manier de samenstelling bespreken van allerlei levensmiddelen. De columns hiervoor zullen de komende tijd op de site gaan verschijnen. De nodige zogenaamde gezondheidsproducten passeren de revue en allerlei levensmiddelen met een hoog ‘knutselgehalte’.
  4. Er komt een heus kookboek aan. ‘Avontuurlijk koken voor op het water’. Hierin zullen op een luchtige manier wat zeer onconventionele recepten behandeld worden. Wat dacht u van:

v     een broodje tussen wal en schip

v     een toetje laveloos

v     heilbot met scherpe pepers

v     een broodje Salmonel met warm en rauw kippengehakt

Voor de ‘die hards’ zullen we maar zeggen. Dit is voorlopig het laatste boek, dan ga ik van de opbrengsten genieten.

 

Er staat genoeg te gebeuren in het voedingsmiddelenwereldje:

 

Aardbevingen met een kracht van 1000 op de schaal van Velzeboer!

Geef een reactie