536 Vettax, ecotax en windmolen tax?

Steeds gekker wordt het in ons overgereguleerde landje. Belasting heffen op de eerste levensbehoeftes is een levensgevaarlijke zaak.

Sinds de afschaffing van de zoutbelasting begin 1900 zijn er geen belastingen op eerste levensbehoeftes.

Genotmiddelen horen hier dus even niet onder. Tabak en alcoholische versnaperingen zijn traditioneel zeer zwaar belast. Al lallend en paffend wordt de schatkist gespekt.

 

Zo zijn er tal van andere belastingen te bedenken:

Windmolenbelasting bijvoorbeeld.

Dat moeten ze eens in gaan voeren. Volgens mij is een windmolen veel schadelijker voor het milieu dan welke vorm van energie ook. Zij zorgen ervoor dat de aarde langzamer gaat draaien. De aarde draait linksom, van boven gezien. De atmosfeer draait met een iets lagere snelheid met de aardbol mee. Dat verklaart waarom wij over het algemeen te maken hebben met wind die uit westelijke richting waait. Door de wereld maar vol te bouwen met die rare windmolens zal de weerstand die de wind op het aardoppervlak ondervindt steeds meer toenemen. De windsnelheid zal gemiddeld gezien gaan afnemen, (gelukkig voor de fietsers!) maar daardoor vindt er ook een hoger remmend effect die wind heeft met de ruimte om de aarde. Een langzaam draaiende aardbol geeft langere dagen, mooi voor de werkgevers maar minder mooi voor u. Hierdoor worden we met z’n allen gedwongen om voor hetzelfde geld langer te werken. Een ramp lijkt mij dat. Ik vind dat wij meteen maar gecompenseerd moeten worden uit de opbrengst van deze windmolentax. We maken er maar  vrijetijdssubsidie van terwijl wij de aardgasgestookte kachel een graadje hoger zetten.

 

Luchtbelasting invoeren

Een andere leuke inkomstenbron voor de regering zou zijn om belasting te heffen op de lucht die u inademt. Dat is pas humor, zelfs ademhalen wordt straks gereguleerd. Misschien moeten we allemaal tegelijk ademhalen. Nee dat lijkt mij geen goed idee. Dan is er een onacceptabele stijging en daling van de luchtdruk het gevolg. Zo gaat alles stuk. Lijkt dan net een peloton soldaten die in de pas over een brug heen marcheert. Die gaat geheid kapot wanneer de marsfrequentie van het peloton het kritische frequentiegetal van de brug benadert.

Ja, luchtbelasting is een ideaal middel om meteen af te rekenen met windbuilen, bouwers van luchtkastelen en de luchtfietsers die wij in ons land rijk zijn.

 

Dat zijn bij uitstek de bedenkers van dergelijke flauwekultaxen, ecotax, hoe kom je erbij!. Gelukkig is zo de cirkel rond.

De hond bijt zichzelf in de staart.

Auw!

Geef een reactie