609 Gezond eten en bewegen

Wat is het nut van de reclameblokken waarmee de televisiezenders de kijkers ruimschoots mee bestoken?

Natuurlijk is dit om inkomsten te generen. Hoor ik u zachtjes op de achtergrond reutelen.

Beter lijkt mij om de tarieven gewoonweg te verdrievoudigen. Dan hebben de omroepen tenminste geld om eens iets fatsoenlijks op de buis te brengen. En niet de eindeloze herhalingen van SBS-6 en het van elkaar lenen van televisieprogramma’s. Het programma ‘Wegmisbruikers’ is een allemansvriendje van de omroepen Veronica en SBS-6 lijkt het wel. Zo kan het voorkomen dat een argeloze kijker tot wel 4 maal hetzelfde stukje te zien krijgt. Want beide omroepen herhalen dat het hun een lieve lust is.

 

Weet u wat het echte voordeel is van de reclameblokken?

 

Er zijn wel drie voordelen te noemen.

Ik ben dan ook een vurig pleitbezorger van uitbreiding van de reclametijd.

 

Het huiselijke voordeel is dat ik even naar de WC kan gaan, koffie zetten, de tafel vol met flesjes pils zetten of de kinderen snel een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan. Douchen gaat ook, mits het maar goed voorbereid is en er niet naar de shampoo of het stukje zeep gezocht moet worden.

 

Het gezondheidsvoordeel is dat het een goede bestrijder is van televisietrombosebenen. De bloedsomloop wordt een beetje wakker geschud en dreigende bloedproppen worden effectief weer in de bloedmassa opgemengd. Prachtig toch? Uw huisarts ook weer blij.

 

Het aandachtsvoordeel is eentje die bij mij wel het zwaarst weegt zo ongeveer. Het gemiddelde televisieprogramma is zo vreselijk saai dat de reclamefilmpjes voor een welkome en frisse afwisseling zorgen. Net op het moment dat ik in slaap dreig te vallen word ik redelijk ruw gewekt door het enorme geluidsvolume dat opeens uit de Tv-speakers buldert. De reclamefilmpjes zijn best leuk. Daar wordt ten minste zorg en aandacht aan besteed om iets moois er van te maken. Eigenlijk moet men de rollen gewoon omdraaien. Televisieprogramma’s als vulling programmameren om de reclameblokken aan elkaar te breien.

 

Nee, ik weet een beter idee:

Het voedselrel programma introduceren.

Eindelijk een kritisch programma op de buis zetten die de gemiddelde kijker een klein beetje benul geeft wat er allemaal gegeten wordt.

Er zijn op mijn kantoor wel 2 meter aan onderwerpen te vinden waarmee de kijker mee om de oren geslagen kan worden op een nette manier.

Nog mooier is om per aflevering een bepaalde fabrikant mooi in het zonnetje te zetten. En eh, u raadt het al. Dan zijn de reclameblokken en die doodziek saaie programma’s helemaal niet meer nodig. We maken er gewoon een voedselreclameblok van.

 

Is goedkoper.

Is lekkerder

Is leuker

 

Joepiee!

 

 

 

Over dit onderwerp zijn wel een paar boekjes volgeschreven.

Geef een reactie