709 Spijkerbroekenlol en bewegingsvrijheid

Ieder begin van een nieuw jaar wordt gekenmerkt door voornemens, harde toezeggingen of gewoon slappe ideeën om weer eens een paar kilo’s kwijt te raken.

Dit is nog maar het minst gecompliceerde deel van het ‘nu word ik een beter mens’ verhaal.

In het kader van het afvallen nemen veel mensen hun toevlucht tot minder eten. Daar is niets mis mee. Maar diegene die denkt dat hij of zij op twee blaadjes sla de dag mee rond kan komen bedriegt zichzelf in hoge mate. Het lichaam heeft toch iedere dag opnieuw de nodige kilocalorieën nodig (zeker 2000) en die haal je nu eenmaal niet uit die twee zielige blaadjes sla. Het menselijk lichaam neemt uiteindelijk wraak zodra er weer normaal getankt wordt. Het ‘Jojo effect’ heet dit in de volksmond.

 

Een ander nog veel belangrijker onderdeel van een afvalrace vormt de mate van lichaamsbeweging waar de mens zich aan blootstelt. Hoe meer beweging hoe meer calorieën er verbrand worden etc. Dat verhaal kent iedereen onderhand.

Hoe kun je nu de schijn ophouden van een actief bewegingsrijk leven? Je kunt moeilijk zeggen dat je een kantoorbaan hebt en veel autorijdt.

 

Koop een spijkerbroek!

Hijs dat ding om je lijf en hopla, je ziet er veel vlotter uit en jouw actieve levensstijl wordt meteen zichtbaar. Die broek is al half versleten! Vooral als er een stone washed exemplaar uit het rek gegraaid is dan druipt het actieve cowboy leefstijl er gewoon vanaf. Dat de spijkerbroek op tal van essentiële onderdelen reeds bij aankoop gewoonweg versleten is mag de pret niet drukken. Als de zak er vanaf valt dan koop ik toch weer zo’n lekkere nieuwe tweede hands spijkerbroek?

Wij willen gewoon beduveld worden met de spijkerbroeken. In plaats van een exemplaar te nemen die de kenmerkende felblauwe kleur van de denim stoffen heeft en die je benen akelig lichtblauw kleurt nadat je het een paar keer gedragen hebt, kiezen we liever voor trendy en vooral sleets uitziende kleding.

De meest afgrijselijke wandelende vetkwabbelaars hijsen zich in dergelijke kleding met ingebouwde slijtagesporen die als een soort activiteitsindicator moeten dienen.

Het enige onderdeel dat enige mate van activiteit vertoont is de portemonnee. Die leegt zichzelf erg actief als een vorm van zelfreiniging.

Over kledingjunkies gesproken.

 

Strak is lekker?

De gemiddelde koper houdt er ook van om ondermaatse kleding te kopen. Lekker strak is toch lekker sexy of niet soms? Dat het voortplantingssysteem van de drager ernstig risico loopt mag de pret niet drukken.

Dat is een zaak van later.

 

Geef een reactie