710 Sonja Bakker loopt vet binnen

Het dieetwereldje is altijd in beweging. Vanaf de Middeleeuwen houdt de mens zich bezig met diëten. In die tijd at de rijke bevolking compleet anders dan de gewone man. De rijkaard kon zich veel suiker veroorloven en veel fijne vleeswaren. De gewone man kon het doen met speklappen, knolgewassen, bruine bonen en gezouten groenten. Het verschil was dat de man van de straat zelden vet werd, hij moest immers hard werken om aan de kost te komen. Rijke mensen aten zoveel koolhydraten dat zij moddervet werden. Daarbij hadden ze heel vaak last van verstoppingen omdat het gehalte aan voedingsvezels dramatisch laag was. Hiervoor zijn de klisteerspuiten ontwikkeld. Losweken die hap in de endeldarmen en dan maar eventjes ‘uitpuffen op het toilet’, heet het dan.

Vanaf de 60-er jaren hebben de diëten elkaar snel opgevolgd:

§ Het brood dieet dat je om de dag laat volproppen met brood

§ Het fruitdieet die de patiënt aan de diarree helpt en diabetes

§ Het Atkins dieet dat zeer koolhydraatarm is maar een belasting van het lichaam

§ Het Montignac dieet die de eiwit en koolhydraat momenten uiteen trekt

§ Het Herbalife dieet met opdringerige consulenten/colporteurs

§ Het South Beach dieet die vetarm en met de juiste koolhydraten wil werken

§ Het Streep je slank dieet van de Margriet dat gewoon een calorieënteller is

§ Weight Watchers die vooral de patiënt met een onaangename sociale controle opzadelt

§ Slender you een slankheids drankjes dieet

§ Het ‘weet ik veel’ dieet

Noem maar op.

 

Het meest recente fenomeen is Sonja Bakker. Whow, nu wordt het pas menens, die snapt het. Je mag alles eten wat je normaal gewend bent hoor, je valt vanzelf af. Er worden vooral veel regeltjes voorgeschreven. Vooral te lezen in het boek en op de website.

Veel stelt het dieet niet voor. Het is gewoon het 1000 calorieën dieet dat al enkele eeuwen in de Libelles, margrieten en andere damesbladen circuleert.

Ik durf rustig te beweren dat iedereen die te zwaar is, automatisch afvalt zolang het persoon bewust met het eten bezig is. Je denkt er meer bij na over wat je doet. Nu heeft Sonja Bakker iets nieuws uitgevonden om af te vallen.

Let wel, het geldt voornamelijk voor uw portemonnee, uw gewicht is slechts bijzaak. Dan moet u de boeken maar goed lezen, ‘dat heb ik je toch duidelijk gezegd?’.

Op de website is beperkt informatie te lezen. Moet ook, anders prik je er te snel doorheen. Zo wordt het ontbijt omgetoverd tot een fruitsap cocktail met een bijzonder hoge glycemische index. Als je suikerpatiënt wil worden moet je dit flink lang volhouden.

Oh, ja. Koop vooral het begeleidende boek voor ongeveer € 20,00 want daar worden alle geheimen verklapt. En als je toch goed bezig wilt zijn, abonneer je op de begeleidingsprogramma via de website. Slechts € 90,00 per kwartaal. Koopje!

Een boek maken in een oplage van 600.000 kost ongeveer € 5,00 per boek. De vergoeding voor de website is ook aan de riante kant. Dit boek heeft al zo’n € 90.000 netto opgeleverd!

Met ongeveer 1000 betalende klanten draait Sonja al quitte. Voor € 360.000,00 kun je toch aardig wat leuke dingen doen en personeel inhuren die alt het werk voor jou uitvoert.

Nergens staat op de website te lezen dat meer bewegen in feite een van de meest effectieve middelen is dat de mens kan bedenken.

 

Hm, ik denk dat ik ook maar een dieetsite ga beginnen. Zo slecht doet Sonja het ook weer niet.

Het ‘Velzodieet!’

Humor lijkt mij dat. Iedereen moet verplicht mijn boeken kopen. Voor € 150,00 mag men een jaar op de site rondkijken en na een jaar kom je tot de conclusie dat je het eigenlijk een paar jaar moet volhouden met het Velzodieet, want dan is het resultaat pas goed merkbaar.

 

Sonja bedankt, ik ga wat anders doen.

Tot ziens op de website.

Geef een reactie