825 De gemiste kansen van Oranjeboom

In deze weken dat ons Oranje elftal op een gezonde manier aan het bijklussen is in Zwitserland en Oostenrijk kleuren de straten, huizen en zelfs auto’s met de dag meer oranje. Akzo zal de oranje verfpottenlijn wel flinke overuren laten draaien, reken maar!

Net als de rest van handeldrijvend Nederland.

Terecht trouwens, want nergens is een dergelijk breed draagvlak van Nationale eenheid als het voetbal. Vooral wanneer Nederland dreigt te winnen, dan zit zelfs de grootste voetbal ‘NoNo’ aan de buis gekluisterd. Ja, ik krijg er aardige flatscreen ogen van.

Er wordt een aardige cent aan het voetbal verdiend. Vlaggetjes, kostuums, slingers en zelfs de tompoezen zijn voorzien van een oranje fondantlaag. Ik herinner mij een oud cursist Wim van Duijn die rond de EK gekte altijd met oranje vingers al mopperend in de les kwam.

Zelfs Heineken heeft over de EK nagedacht. Trom-pet. Geweldig wat een woordspeling! Zal wel een aardige duit gekost hebben om dat te bedenken maar wat geeft dat. Het gerstenat vloeit weer rijkelijk.

 

De Oranjesnurkers

Er is één grote verliezer in het spel naar mijn mening.

Dat is onze eigen Oranjeboom brouwerij!

Het bier dat Prins Bernhard zo graag dronk, althans dat staat op het etiket.

Oranjeboom bier dat een normaal biertje is en goed mee kan komen met de rest van de standaardsoep van Grolsch, Heineken, Bavaria en Dommels lijkt niet meer te bestaan.

Laatst heb ik eens bij INBEV in Breda navraag gedaan. Oranjeboombier laat men als merk gewoon doodbloeden.

Dat is een regelrecht schandaal.

Er wordt een stuk oranjetrots uit de maatschappij geamputeerd!

Een woord dat rotsvast verankerd zit in onze onderbuik, onze koningsgezindheid, ons sluimerend chauvinisme dat in de buitenlandse voetbalpartijtjes wakker geschud wordt. Dat gaat allemaal voorbij aan ONS Oranjeboom bier!

Bij Inbev ligt naar mijn mening een regiment marketeers te snurken.

Het is nog niet te laat jongens.

Het voetbal duurt nog een paar weken, tijd genoeg om actie te ondernemen.

Etiketten bestellen die binnen vier dagen in huis kunnen zijn, de oranje bierdop van Heineken namaken, oranje tray of anders gewoon oranje krimpfolie eromheen en hopla draaien maar.

 

Hoefijzers, symbool van geluk

Maak meteen handig gebruik van het symbool van de voormalige brouwerij dat Oranjeboom maakte: De Drie Hoefijzers. Het symbool van geluk dat ons nationale elftal lijkt toe te juichen.

En knallen maar daar in de brouwerij!

Aan de Amerikanen zal het niet liggen. Die kennen het Oranjeboom bier al.

 

Daar noemen ze het “Orange BOOM!

Geef een reactie