828 Joepiee, vakantietijd!

Gezellig met elkaar een bedenkelijk taai stukje vlees dichtschroeien op de BBQ of als je trendy bent gebruik je de ‘Outdoor kitchen’ het liefst van Boretti want met een Campinggaz prul wil je niet eens gezien worden.

Poulet flambé is een populair BBQ gerecht. Het afdruipend kippenvet zorgt voor extra vlameffecten in de BBQ met als gevolg dat de kippenbout rijkelijk voorzien wordt van redelijk ongezonde PAK’s (Policyclische Aromatische Koolwaterstoffen).

Dan nemen we toch een rauwe wortel die erbij ligt?

 

Nog nieuwe dingen?

Genoeg!

 

Cursusmateriaal

Alle leergangen worden in de maand september weer actueel gemaakt. Niet een beetje oppimpen van wat illustraties maar actuele zaken worden meteen verwerkt. Tegenwoordig kun je niet met goed fatsoen met materiaal van vóór 2000 werken.

 

Het derde boek.

Dit achtervolgt mij een beetje als de duivel en de dood (Urks spreekwoord),

‘Dansen op zee met Urkers’ gaat de titel luiden.

Hierin worden de bedreigingen en kansen van de Nederlandse visserij uitvoerig belicht en er worden ook de belevenissen beschreven die ik tijdens een ‘werkweek’  met de Urker kotter ‘de Enterprise’ heb mogen meemaken.

Er moeten enkele hoofdstukken toegevoegd worden, de correctoren moeten nog aan de slag en dan de drukker.

Alles moet voor 8 november 2008 gereed zijn. Anders zijn de poppen aan het dansen.

Op deze site wordt officieel melding gemaakt als de boekpresentatie op 8 november op Urk doorgaat.

 

Studiepraktijkdagen

Dit wordt een nieuw fenomeen binnen de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie. Vergelijk het maar met een soort netwerkbijeenkomst van geleerde heren onder elkaar die het nuttige met het aangename willen combineren.

Dit jaar ga ik enkele initiatieven ontwikkelen om met een goede inleider, laagdrempelig en vooral tegen lage kosten wat stevige stellingen neer te zetten en de daaruit voortvloeiende discussie flink hoog te doen oplaaien.

Een eerste thema zou kunnen luiden:

Hoe heet heeft ú de soep wel eens gegeten?

 

Lachen lijkt mij dit.

 

Ik ga snel vakantie vieren, kom nu al tijd tekort.

 

Fijne vakantie!

Geef een reactie