846 Anti bazenkerstfeest

De decembermaand van 2009 is speciaal ontworpen voor de werknemers lijkt het wel. Een blik op de kalender maakt mij heel erg treurig. Snel kan ik vaststellen dat het twee hele waardeloze weken worden.

De Eerste rampweek

Eerste Kerstdag valt op woensdag, midden in de week! Er is geen grotere  en kostbaarder ramp denkbaar voor werkgevers. Maandag moeizaam opstarten en meteen dinsdag weer de boel af gaan bouwen. Vrijdag komt het personeel, volgegeten en bellenblazend weer aan de poort om meteen met de voorbereidingen voor het komend weekend te beginnen.

De tweede rampweek.

Oudejaars dag is niet een erg populaire werkdag. “Ga maar een uur eerder naar huis jongens klinkt het dan woensdag aan vele fabriekspoorten”.

Op donderdag, Nieuwjaarsdag dan is iedereen Total loss zoals dat in GGD termen heet. En op vrijdag hebben we gelukkig weer een werkdag. dan kunnen we de schade een beetje inhalen van het gepruts van de voorgaande weken. Het personeel dat vrijdags  verschijnt zit weer bellenblazend achter zijn bureau om wat verder te slapen.

 

Hoe financiële crisis?

Het is gewoon een vrijetijdscrisis!

Je kunt beter de tent voor een hele week dichtgooien. Hm, misschien niet eens zo’n gek idee.

Voor 2009 ziet het er niet veel beter uit. Dan schuiven die kostbare, faillietmakende dagen gewoon een weekdag door.

Ik denk dat ik nu maar eens een weekje vrij neem.

Dan kan ik iedereen tenminste een:

Vrolijk Kerstfeest en een goede jaarwisseling toewensen.

 

Grrrr

De oppermopper.

Geef een reactie