Faillietmakend moreel van uw personeel

Goed personeel neemt direct actie als er iets geregeld moet worden. Hier Frans Aerts in actie, een ervaren monteur van Lenssen vul en sluittechniek.

Goed personeel neemt direct actie als er iets geregeld moet worden. Hier Frans Aerts in actie, een ervaren monteur van Lenssen vul en sluittechniek.

901 Faillietmakend personeel
“Nee, dat heb ik niet meneer”‘
“Komt u morgen maar terug”
“Het loket is nu gesloten hoor”
“Daarvoor moet ik even mijn collega roepen”
“Dit heeft een vreemde meneer gedaan”

De meesten van u herkennen deze uitspraken wel.
Zij komen vaak uit de mond van dienstverleners. mensen die toch automatisch een het eind van de maand hun salaris overgemaakt krijgen, of ze nu hard of langzaam lopen. De klant zien zij als een lastige onderbreking van hun ongetwijfeld talloze pauzes.

Het loketsyndroom
Helaas kennen wij dit ‘loketsyndroom’ ook bij productiebedrijven. De medewerker die de kantjes eraf loopt. als hij of haar iets gevraagd wordt dan volgt er een stortregen van smoezen om het gevraagde maar vooral niet te doen. Als klap op de vuurpijl krijgt de opdrachtgever nog even onder uit de zak. “Hoe haal jij het in je hoofd mij dit te vragen”┬á U kent de smoezen vast. dergelijke medewerkers maken zich schuldig aan faillietmakend gedrag.
Hoe ga je faillietmakend personeel eigenlijk te lijf?
Gewoon ‘managen’ heet dat in goed Nederlands.
Een weke baas staat dit toe en voor hij het weet dan voert hij zelf alle karweitjes uit van zijn medewerker.
Extern laten promoveren. Zo’n personeelslid begrijpt vaak niet eens wat het kostbare is van zijn acties. daar moet je gewoon niet aan beginnen om dit bij te willen sturen.

Kijk eerst eens naar het profiel van de kandidaat ongelukkige.
Vaak heeft het personeelslid aandacht nodig.
Ja,
Aandacht van een eind hout.

Geef een reactie