907a De 4-Methyl Benzofenon houdende gifbeker van Knorr

Benzafenonen zijn een toevoegmiddel om UV straling tegen te houden in doorschijnende verpakkingsmaterialen. Dit filter verhindert de oxidatie van de vetten dat vaak royaal in de producten aanwezig is. Het TL-licht van de doorsnee supermarkt zendt ook veel UV pieken uit. Winkelen in het donker met een burka is een oplossing om acuut dit probleem het hoofd te bieden. Dit vermeldt de pers noch de Libelle of Margriet niet.
Jammer.
Maar daar zijn voedingsmiddelentechnologen voor.

Ik vrees een sneeuwbaleffect doordat iedereen nu als een bezetene de weekmakers, oplosmiddelen en andere ’technologische hulpstoffen’ eens zwaar onder de loep gaat nemen.
Laboratoria analyses worden steeds verfijnder en gevoeliger én goedkoper. Dus we kunnen wel wat verwachten uit de technologische knutselbeker!

Wordt  vervolgd…

(net als Knorr)

3 thoughts on “907a De 4-Methyl Benzofenon houdende gifbeker van Knorr

 1. Eigenlijk is het heel simpel: weekmakers, oplosmiddelen en technologische hulpstoffen hebben niets te maken met voedsel. Alleen maar met de verpakkingen die er op grote schaal omheen worden gedraaid, dit met het oog op de logistiek en de productpositionering en zo.

  Ik kocht gisteren voor mijn avondeten een groene savooiekool bij de groentenwinkel en braadworsten bij de scharrelslager. Allemaal op geen kilometer afstand van 4-methylbenzofenon of welk verpakkingsmateriaal dan ook geweest. Er zaten trouwens ook geen synthetische hoerasmaakjes in. Is dat allemaal vreemd? Nee, dát is nou normaal.

 2. Geachte,
  we lazen in de krant (“Het Nieuwsblad” dd. 20/5/2009 – pag. 14), dat benzofenon in welbepaalde glas- en kunstflessen van CAMPINA- melk aanwezig is en dat de firma aanraadt de melk niet te drinken.
  We hadden reeds door dat de melk een slechte smaak had en dat bvb gele crême, van deze melk gemaakt, niet te eten was.
  We hebben alle melk uitgegoten en zijn definitief van merk veranderd.
  Het weze een les voor CAMPINA !
  Met vriendelijke groeten.
  Jan DELESIE-DOBBELS
  C.Verschaevestraat 4
  8510 MARKE.

 3. Melk in plastic flessen is altijd van een legendarisch slechte kwalitiet. De prijs is er ook een beetje naar. De slachte smaak hoeft niet direct van de weekmakers te komen. Het ligt meer voor de hand dat het uitbundige sterilisatieproces de gelige kleur veroorzaakt. Dit noemen een Maillard reactie. Een chemisch reactie dat veelal onder invloed van hogere temperatuur plaatsvindt tussen reducerende suikers en zuren (eiwitten met hun aminozuur groepen om precies te zijn)
  Gewoon verse melk kopen. Plastis melk drink je alleen op de camping en wanneer je levensmoe zou zijn.

Geef een reactie