1016 Murmelende afvalbakken en grommende stofzuigers

De vooruitgang in de techniek moet altijd geprezen worden. Dankzij de luiheid van de mens, de meest geprezen eigenschap, zijn er auto’s uitgevonden. Moderne huishoudens worden momenteel volop geteisterd door allerlei elektronisch spul dat al stroomvretend haast ongemerkt zijn werk doet.

De murmelende prullenbak
‘Heb jij een stuk of vier batterijtjes voor mij? Je weet wel, van die dikke.’ Riep mijn vrouw terwijl zij een metershoge doos aan het openen was. Niet lang daarna en zo’n € 20,00 armer aan batterijen pronkte haar nieuwste aanwinst in de keuken. Een elektronische prullenbak waarvan het deksel zich geheel automatisch opent als afval de prullenbak nadert!

Gretig gaat de elctronische muil open. Klaar om het ongelukkige slachtoffer naar binnen te werken.

Gretig gaat de elctronische muil open. Klaar om het ongelukkige slachtoffer naar binnen te werken.

‘Vind je hem mooi?’ riep mijn echtgenote terwijl de prullenbak met een murmelend geluid een propje papier wegwerkte. Voorzichtig naderde ik de klep in de hoop dat mijn gevulde hand onbespied zou blijven, totdat ik ruw gestoord werd door het plotselinge gezoem van de klep dat zijn hongerige haaienbek klaar maakte om mijn hand en eventueel mijzelf te verzwelgen. Negeren van de bak is ook onmogelijk. Als je slaapdronken ’s-ochtends in de keuken rondscharrelt blijkt de bak uitgeslapener te zijn door de hongerige klep te openen terwijl ik voorbij sluip. Ik loop nu met werkhandschoenen in de keuken rond, het gaat nu een stuk beter met mij.

De grommende stofzuiger
Wegdoezelend op de bank als gevolg van een slaapwekkend TV programma met vijf afstandbedieningen op tafel werd ik onaangenaam gewekt niet door mijn vrouw dit keer maar nu door een paar vrolijke noten die uit een computerspelletje afkomstig leken te zijn. Mijn vrouw had intussen een tweede doos uitgepakt en een soort platte pet eruit gehaald met daarop een paar vrolijk gekleurde lampjes. ‘Dit is onze nieuwe stofzuiger’. kraaide zij. Met een handige beweging vloog de platte pet uit zijn stopcontact en ging zachtjes grommend aan het werk. Vrolijk hobbelend over de tegelvloer zocht hij ieder vuiltje op en hield dit spelletje wel een uur vol. Intussen de TV uitgezet want het kijken werd mijn volledig onmogelijk gemaakt. ‘Wat ben jij negatief. Vind je hem niet mooi?’ Voor zover je een rondscharrelende grommende pet met disco verlichting mooi kunt vinden antwoordde ik op de meest politiek correcte manier: ‘Hij is wel apart.’
Hm, is een stofzuiger wel mannelijk? Gelet op de ongestructureerdheid waarmee deze stofzuiger zijn baantjes trekt in de kamer moet het ding wel van het zwakke geslacht zijn.

dsc000981

Een murmelende prullenbak en een zacht grommende stofzuiger. Waar blijft de stilte in huis? Nog even en de TV wordt ook volautomatisch. De ‘self destruct’ knop treedt in werking wanneer er een matig TV programma of de zoveelste ‘TV-nicht’ op de buis verschijnt.

In de hoek zie ik nog een ongelezen vergeelde krant liggen.
Eindelijk rust.

Heerlijk zo.

Geef een reactie