1117 Meergranen Eurofopper biscuits

Redelijk gestoord door knellende gedachten over Noordzee tsunamis en de hoeveelheid gammastraling van Japanse sushi begaf ik mij in de supermarkt naar de onderste plank.

Daar vind je de spannende dingen van het leven. Onze budgettoppers bralt de TV supermarkt manager mij toe.

Een 'Moordenaar' is een stokbrood dat in een speciale vorm is gebakken. Als iemand met dit brood geslagen wordt, kan het slachtoffer ernstige schade lijden. Eigenlijk is het bakken van dit brood op zich een CCP. Zou verboden moeten worden.

Een 'Moordenaar' is een niet meergranen stokbrood dat in een speciale vorm is bewerkt en gebakken. Als iemand met dit brood geslagen wordt, kan het slachtoffer ernstige schade lijden. Eigenlijk is het bakken van dit brood op zich een CCP. Zou verboden moeten worden.

Van zuurkool, gezouten bonen tot goedkope koekjes toe. Ik was wel genoodzaakt koekjes van het merk ‘goedkopie’ te nemen omdat ik net 100 nucleaire noodpakketten van de overheid had aangeschaft. Dit zijn de ‘ik sterf bewust’ pakketten die de overheid samengesteld heeft voor de argeloze burger die zeer donkere tijden door moet zien te komen. Je weet maar nooit met die cataclysmische gebeurtenissen van de laatste tijd. Onze Noordzeedijken zijn echt niet opgewassen tegen een tsunamigolf van 14meter mijmerde ik verder.

Meergranen vrij vertaald in whole grain?

De koekjes die ik op de korrel had waren van het merk Eurofopper en hadden een Nederlandse aanduiding ‘Meergranenbiscuit’. Dat betekent dat er meerdere graansoorten in verwerkt zijn. In onze pluriforme maar vooral multi culturele samenleving vormt dit rolletje biscuit een mooie afspiegeling van onze moderne maatschappij.

Instinctief draaide ik het rolletje biscuit om naar al die kleine lettertjes. Daar ben ik altijd gek op. ‘Whole grain biscuits’ vermeldde de Engelse ingrediëntendeclaratie. Hier verzwijgt men het gebruik van multiculturele granen. Echt een anti Wilders opmerking. Het was geen drukfout want de Engelse productaanduiding op de achterkant roept voor de tweede maal ‘Multi grain’ biscuits.

Een fraai staaltje van etiketteringspuinhoop. Een boete kan men wel vergeten omdat de nVWA al enkele jaren geen enkele aandacht schenkt aan dergelijke storende feiten. Je gaat er niet aan dood toch?

Voor mij is het wel een multiculturele graankorrel die in het verkeerde keelgat schiet.

Geef een reactie