1130 Voedingsmiddelenhumor ligt op straat!

Bijkomend van een veel te lange vakantie van een week ben ik tot de conclusie gekomen dat er wel heel veel voedingsmiddelenhumor op straat ligt. Soms is die zelfs tussen de rails te vinden maar dat reken ik gemakshalve ook tot de straat.

Bakker Braaksma?
Zo gebeurde het dat ik wandelend door de Zwolse binnenstad mij met volle overgave kon vergapen aan een afbeelding van zéééér gezonde koeken..
3 halen en één gratis, bralde een sandwichbord mij toe. Hm, een aanbieding is nooit weg dacht ik. Bij het zien van de afgebeelde koeken waande ik mij meteen in een toiletruimte van een vissersboot bij windkracht 11 waar ik op spontane wijze beschuiten ruimschoots met overtollig geworden etensresten beleg.

Hm, lekker hoor. Vergeet niet de koeken dik te beleggen.

Hm, lekker hoor. Vergeet niet de koeken dik te beleggen.

Waar is de slagroomtaart met rode kers erop? Maak er desnoods een hele hazelnoot van om het toch wat gezonder te maken. Doe er dan wat vetvrije slagroom erop en maak het kapselbeslag meteen maar van volkorenbloem. Het gebakje zal niet zover gaan rijzen en het zal een plat ding worden.

Hm, dit beeld herken ik.

De worst voor de NS?
Het aanmodderbedrijf dat soms iets doet ter verbetering van ons openbaar vervoer, heeft soms wel eens een prikkel nodig. Over een maand vallen de eerste blaadjes alweer en dan begint de georganiseerde puinhoop tussen de rails. De NS directie heeft daar wat op gevonden; We gaan onze medewerkers een worst voorhouden! Nou dat hebben ze gedaan en is maar goed ook dat deze naast de rails ligt. Anders kunnen de rails glad worden en de NS kan dan in haar voortvarendheid niet meer gestopt worden. De bordjes, “Wacht tot het rode licht gedoofd is, er kan nog een trein komen” moeten altijd in ere gehouden worden. Zelfs bij enkel spoor. Er kan altijd een machinist doorglijden als hij zijn worst achterna zit. Zo zit dat bij de NS.

Een vette worst die beter niet op de oh zo gladde rails terecht moet komen.

Een vette worst die beter niet op de oh zo gladde rails terecht moet komen.

De staat van onderhoud van de NS vormt een goede afspiegeling van hun prestaties.

De staat van onderhoud van de NS vormt een goede afspiegeling van hun prestaties.

een

Alles wat uit Marokko komt crimineel? Welnee hoe kom je erbij. Gewoon een grapje hoor van de sinaasappelboeren uit Marokko.

Aardrijkskundelessen bij de Jumbo.
Zeeuwse mosselen liggen te pronken bij de Jumbo. Naar verluidt komen deze van de Roem van Yerseke dat ook gevestigd is in datzelfde plaatsje. Yerseke is 100% Zeeuws heb ik mij vroeger door mijn leraar laten vertellen. Groot is mijn verbazing dat deze rotdingen gevangen zijn in het noord oostelijke deel van de Atlantische oceaan. Ik voel mij weer op een klassieke manier gewiebeld. Naar mijn mening een duidelijke overtreding van de Warenwet. De herkomstaanduiding moet op z’n minst overeenkomen met de werkelijke vangstplaats. Deze ligt nu zo’n 2.000 zeemijlen verderop ten opzichte van Zeeland.

De mosselen van de Jumbo zijn meer bereisd dan de gemiddelde medewerker.

De mosselen van de Jumbo zijn meer bereisd dan de gemiddelde medewerker.

Wordt toch tijd dat de meiden van de Jumbo aardrijkskundelessen gaan volgen.
Ik weet wel een parttime leraar die dit klusje kan opknappen…

Geef een reactie