1147 Eindejaars wensingen

Decembermaand is gewoon de luilekker maand die eigenlijk al ingeluid wordt met de Sinterklaasviering. U weet wel, het feest van die met een kazuifel getooide schijnheilige met baard die graag jonge kindertjes op schoot neemt en zich nadrukkelijk een ‘kindervriend’ laat noemen.

Nog nauwelijks bijgekomen van de pepernoten, speculaaspoppen en nep amandelspijs duiken wij vervolgens het copieuze kerstfeest in. De tafel wordt overladen met spijzen die zeer zelden gegeten worden en daarom vaak mislukken. Stress alom in de keukens.

Als klap op de vuurpijl volgt Oud en Nieuw, waarbij menigeen uitkijkt naar het verlossende twaalf uur signaal omdat de oliebollen en de matig smakende snobistische bubbeldrank iedereen onderhand de oren uitkomen.

Op nieuwjaarsdag meteen maar aan de verbouwing om de deuren in huis een halve meter breder te laten maken om een ongehinderde passage van de inwoners met knappende knopen mogelijk te maken. Onze medicijnmannen maken ook overuren om de jaarlijkse traditionele decembermaand stijging van cardiovasculaire rampen het hoofd te kunnen bieden.

Kerstboomverkopers en die van boomprullaria doen goede zaken in december. Gelukkig worden de dagen weer langer.

Kerstboomverkopers en die van boomprullaria doen goede zaken in december. Gelukkig worden de dagen weer langer.

December is voor iedereen een dure maand
De detailhandel profiteert mateloos van deze crisisaankopen. De varkenslapjes worden opeens vervangen door een stuk tam wild. De prijzen van levensmiddelen verdubbelen omdat dan de kerstbonussen van het personeel doorberekend worden. Er wordt een hoeveelheid inkopen gedaan, alsof voor menigeen het laatste uur geslagen lijkt. Gelet op de kwaliteit van de inkopen zou het voor sommigen best wel zo kunnen zijn.

Dan de cadeaus die rondgepompt worden. Heerlijk, ik voel mij altijd een beter mens omdat ik mij troost met de spreuk: ‘Wie geeft wordt nooit arm.’

Ook werkgevers lijden een beetje in 2011. Kerst en Oud en Nieuw vallen grotendeels in de weekeinden maar er wordt toch twee weken feestelijk geklooid. De Nederlandse economie ligt gewoon twee weken op een prettige manier op z’n gat. Kost toch 4% omzet…

Veel bedrijven zijn op de meest vreemde tijden onbereikbaar, wegens een personeelsbijeenkomst of een of andere collectieve actie. Dan de volgende dag maar bellen of mailen om meteen een auto-reply te krijgen: “Wij wensen u prettige dagen, wij zijn er effe twee weken niet!” Lekker toch?

Groot is de kater als de kerstboom opgeruimd moet worden.
Hoppa, €35 in drie weken tijd bij het oud vuil
Die heb ik hoopvol op Marktplaats gezet.
“Boom van de eerste eigenaar, veel accessoires, schadevrij.”

Graag wens ik mijn lezers maar vooral lezeressen een fantastisch tijdverdrijf toe de komende twee weken.

Tot in 2012!

Geef een reactie