1219 Nieuw EHEC drama in België

Vanuit mijn roddelkanalen komt het ernstige bericht dat in de omgeving van Genk 19 personen  besmet zijn met de EHEC bacterie. Vier personen zijn in het ziekenhuis opgenomen voor nader onderzoek. Zij vertoonden het HUS syndroom (hemolytisch uremisch syndroom), een ziekte waarbij de nieren gesloopt worden doordat de haarvaten dicht gaan zitten. Bij ernstige infectie met diarree en koortsverschijnselen treedt er geen herstel op van de nieren.  Naar het lijkt is de bron van de besmetting een runder slachthuis in het Belgische Lanklaar terug te voeren. De EHEC bacterie is kennelijk van dezelfde variant die vorig jaar in Duitsland 50 dodelijke slachtoffers veroorzaakt heeft

Deze koe ziet er aan de voorkant erg onschuldig en lief uit. Wat er aan de achterzijde uitkomt is minder onschuldig van aard.

Deze koe ziet er aan de voorkant erg onschuldig en lief uit. Wat er aan de achterzijde uitkomt is minder onschuldig van aard.

Ik loop al sinds 2004 te gillen dat de giertank een onbeheersbaar risico is en verder heb ik hier vorig jaar ruimschoots aandacht aan besteed: Lees hiervoor de columns 1121, 1122, 1123 en dit jaar een mogelijke veroorzaker aangestipt vanuit de chemische geneeskunde in column 1213

http://scientanova.tothem.nl/2011/05/30/11021-ehec-bacterie-het-einde-van-het-giertijdperk/

http://scientanova.tothem.nl/2011/06/06/1122-ehec-bacterie-een-gevaarlijke-voorbode-voor-nog-meer-ellende/

http://scientanova.tothem.nl/2011/06/20/1122-ehec-bacterie-waar-komt-hij-vandaan/

http://scientanova.tothem.nl/2012/05/01/1213-maagzuur-remmers-en-voedselveiligheid-rond-ehec/

Wat is zo gevaarlijk aan Belgische voedselveiligheid?
Dit land heeft de zaakjes inzake voedselveiligheid ietsjes minder goed voor elkaar dan bij ons. Het Federaal Agentschap Voor Voedselveiligheid heeft lang niet zoveel controleurs op de weg als in Nederland het geval is. Tot voor een paar jaar geleden hadden wij in de provincie Limburg net zoveel controleurs rondlopen als de FAVV in heel Belgisch Vlaanderen. Tel daarbij de gemakkelijke levensstijl op met sterk Bourgondische inslag en de rampenformule begint aardig volledig te worden.

Ik ben geen controleur voor de voedselveiligheid!
Herhaaldelijk krijg ik van trouwe Belgische lezers zeer verontrustende berichten over legendarisch onhygiënische toestanden bij de Belgische slagers en fabrieken. Veel lezers denken dat ik van de Belgische voedsel en waren autoriteit ben en verzoeken mij om een controle daar en daar uit te voeren. Ik ken de regels wel erg goed maar ben geen deel van het handhavingsapparaat. De enige connectie die ik heb is dat ik les geef aan controleurs van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.

In België heeft men te maken met een voedsel en waren autoriteit die twee jaar geleden hun 10 jarig bestaan gevierd hebben. In Nederland heeft men onlangs het eeuwfeest gevierd.

Het gevaar in België is dat de controles zo lek zijn als een mandje als gevolg van onvoldoende dekking van het werkgebied.

Het eten van een bak rauwkost zoals deze spinazie levert onbeheersbare risico's op voor de moderne consument.

Het eten van een bak rauwkost zoals deze spinazie levert onbeheersbare risico's op voor de moderne consument.

Wat is een goede plan van aanpak?
· Onmiddellijk de EHEC bron vaststellen bij de veehouderijen en decontamineren.
· Vervoerverbod instellen van mest
· Tijdelijke maatregel invoeren om runderkarkassen en volle grond landbouwproducten te decontamineren
· Wetgeving in gang zetten om het gesleep met mest goed te reguleren en uitsluitend gepasteuriseerde mest over het land te laten uitrijden
· Stop de injectie van gier. Doordat de mest onder de grond verstopt wordt, zogenaamd om de zure regen te voorkomen, krijgen de bacteriën ruimschoots de kans om de UV straling van de zon te overleven
· Ondersteuningsmaatregelen invoeren voor de boeren om hun installaties aan te passen of centrale verwerkingseenheden in te voeren.

Stoppen met het besproeien van landbouwgebieden met rauwe mest!
De giertank van de boer is de mogelijke oorzaak naar mijn bescheiden idee. In de gierkelder vindt een ongekende orgie plaats van coliforme bacteriën plaats die onder invloed zijn van de antibiotische stoffen die vaak in ruime mate ook geloosd worden in de (afval) gierkelder. Als gevolg van deze antibiotische inwerking ontstaan de gemene antibioticum resistente coliforme bacteriestammen. Het is te gek voor woorden dat anno 2012 onze landbouwgronden op zo’n efficiënte wijze bacteriologisch bemest worden. Iedere bacterioloog en viroloog gruwt bij de gedachte alleen al wanneer hij een kropje zelf geteelde sla oogst.

Het wordt hoog tijd dat de primaire sector op bacteriologisch niveau ontwaakt.

Intussen eet ik alleen maar blikvoer…

Geef een reactie