1221 Mona ‘Luchtige Dame Blanche pudding’, daar word je lillend vrolijk van!

De naderende vakantietijd noopt mij om mijn koelkastvoorraden weer op het pre-crisispeil te brengen. Iets lekkers hoort daar uiteraard bij. Meteen denk ik aan Mona, u weet wel, het bedrijf waar malloten werken die verdwaasd met omgekeerde puddingbakjes op hun kop rondlopen.
Gelukkig weet ik mijn hoofd redelijk koel te houden en mijn oog trof ‘Mona luchtige Dame Blanche pudding’ met maar liefst 16% chocolade aan. Na de tweede rit naar huis ontdekte ik eigenlijk wat ik gekocht had.

Dit viel er op het etiket te lezen:
Luchtige dame blanche pudding met 16% chocolade.
Inhoud 308g
Voedingswaarde per 100g
180kcal
3,9g eiwit
22,6g koolhydraten
8,4g vet
‘Mona wil graag dat iedereen geniet van een pudding ….. blah blah’

Misleiding van de bovenste plank. Consument denkt 16% chocolade in het product te krijgen. Betaalt de hoofdprijs uiteraard en ziet vervolgens dat er een miezerige 0,7% cacaopoeder in verwerkt zit.

Misleiding van de bovenste plank. Consument denkt 16% chocolade in het product te krijgen. Betaalt de hoofdprijs uiteraard en ziet vervolgens dat er een miezerige 0,7% cacaopoeder in verwerkt zit.

De goochelchocolade truc
Het etiket vermeldt dat er 16% chocolade is maar de oplettende lezer van het etiket leest 20mm verderop dat er maar 0,7% cacao in zit. Hoe mooi kun je iets maken!
De argeloze klant denkt dat er chocolade verwerkt is in het product. U weet wel een gemalen reep of zoiets. Aannemende dat dit melkchocolade zou zijn moet er minimaal 23% cacaobestanddelen in zitten. Ervan uitgaand dat met de 16% chocolade de saus wordt bedoeld, is dat in gewicht 49.3g*23% geeft 11.3g cacaobestanddelen. Op het totaal gewicht van de pudding (308g) is dat 3.7%.  In de ingrediëntenlijst vind ik echter slechts 0.7% cacao.
Terugrekenend kan ik alleen maar constateren dat er zéér illegale chocolade in verwerkt is met een miezerige 2 gram cacaobestanddelen erin zitten. Da’s nogal een verschil zeg! Mijn fantasieën voor een gezellige zaterdagavond spatten ruw als een zeepbel uiteen. Naar het schijnt reageren vrouwen erg positief op de twee alkaloïde stoffen theobromine en theofilline.

Illegaal etiket
Het is gewoon niet mogelijk om chocolade te vinden met dermate laat gehalte aan cacaobestanddelen. Naar alle waarschijnlijkheid moet hier staan, chocolade dressing of saus. Dit is een vrije aanduiding. Mona zal dit moeten rectificeren. Het is misleiding en in feite een economisch delict.
De bindmiddelen
Gelatine moet het volgens mij in zijn eentje alles kunnen. kennelijk wordt de slagroom en de pudding basis zelf stevig opgelapt om te voorkomen dat deze slap wordt .
Het aroma
Dit is gewoon de standaardoplossing van een zeer luie voedingsmiddelentechnoloog of een inkoper die dermate slechte ingrediënten verkoopt dat deze wel met aroma’s opgelapt dienen te worden.

Kleding kan heel wat montapuddinkjes verbergen!

Kleding kan héél wat monapuddinkjes verbergen!

De caloriebom
Eerlijk is eerlijk, puddinkjes zijn niet meteen het juiste middel om af te vallen. 23% suiker maakt de samenstelling wel erg spannend voor diabetespatiënten. Het zal dan ook niemand verwonderen dat 4 puddingen ruimschoots de dagbehoefte aan energie dekken van een volwassen man.

Mona draagt hierbij stevig bij aan het lillend vrouwelijk straatbeeld van deze moderne tijd.

One thought on “1221 Mona ‘Luchtige Dame Blanche pudding’, daar word je lillend vrolijk van!

  1. haha Maar het was wel grappig!!gelukkig had jij ook heealmal geen tegenwoorden (ahum)het is maar wat je vrijheid noemt . Arme melanie . :Pgroetjes,

Geef een reactie