1224 Vakantietijd, klooitijd!

De tijd is weer aangebroken waarin je het minst verdient en het meest uitgeeft. Gelukkig zijn de meeste regendagen al verbruikt, er blijven alleen maar zondagen over. Het massatoerisme draait al op volle toeren. Soppende voetstappen voorzien van een kouwe kop met een blij gezicht houden de sfeer op de camping bij een temperatuur van 13 graden opperbest. Gelukkig is er nog wat factor 50 over. Natuurlijk is dit spul lang houdbaar, het staat stijf van de parabenen, goedkope smeerolie en redelijk onbekende chemie.

Zomervakantie, gemberbier tijd!
Voor diegene die een smakelijke maar vooral geestopwekkende versnapering nodig heeft, raad ik aan om mijn gemberbier recept eens te proberen. Er gaat een wereld voor u open. De engelen zullen samen met Bacchus lallend hun gezangen ten gehore brengen, de inhoud heeft uiteraard weinig om het lijf.

Kijk even op: http://scientanova.tothem.nl/2011/08/09/1129-%E2%80%99n-hete-zomer-lang-leve-mijn-gemberbier-recept/

Mijn gemberbier smaakt iets beter dan deze 'Hiermee ga je naar de kelder' wijn van de Makro!

Mijn gemberbier smaakt iets beter dan deze 'Hiermee ga je naar de kelder' wijn van de Makro!

Een hete inhaalzomer gaat het worden, reken maar! De statistiek is de late vakantieganger gunstig gezind. Ik heb wel eens een boekje over gelezen en mij uitbundig laten inlichten over de relatie tussen variabele significantie van het weerbeeld ten opzichte van de stochastische eigenwaarde van de doorsnee vakantieganger.

Waar ben jij geweest op vakantie?
Zo klinkt veelvuldig de eerste vraag als collega’s elkaar op het werk weer ontmoeten. Achteloos wordt dan drie weken kostbare stress, afzetterij en slechtweer ellende in één zin geheel verdraaid weergegeven:  Wij zijn daar en daar geweest, hebben het reuze naar onze zin gehad. Maar wij zijn helemaal uitgerust wordt er aan toegevoegd met diep blauwe wallen onder de ogen.

Waar ga ik heen met vakantie?
Hm, geen idee eigenlijk. Waar de wind mij heen waait zou ik willen zeggen.
Het reisvaliesje is al volgepakt met zeeziekte- en andere rotpillen en iets met een factor 100 dat verdacht veel op zwarte verf lijkt. Moet nog een schipper bijles geven en uitleggen wat stuur- en bakboord is.
Tot half augustus houd ik mij op de vlakte. Ik ga wat intensieve studies volgen op het gebied van de primaire voedselketen van de Noordzee gelardeerd met een verdieping van mijn religieuze kennis. Ook ga ik mijn discussietechnieken met lastige schippers wat bijslijpen. En heel misschien ga ik op Urk een dood visje eten.

KP-H te U snapt het helemaal. Hij werkt zich in het zweet om zijn vakantiegasten te verwennen. Hij weet hoe lekker vis soms kan smaken!

KP-H te U snapt het helemaal. Hij werkt zich in het zweet om zijn vakantiegasten te verwennen. Hij weet hoe lekker vis soms kan smaken!

Wat ga jij na jouw vakantie doen?
De laatste vier maanden van dit jaar ga ik met een paar anderen veel tijd besteden aan het spanningsveld rondom dierenwelzijn, culinaire ontwikkelingen met sauzen, educatieve beschaving van de vleesverwerkende industrie in de breedste zin en het trachten te doorgronden van het bio wereldje.

Wat wordt Nederland toch weer lekker en mooi!

Fijne vakantie allen!

Geef een reactie