1322 Opleiding voedingsmiddelentechnologie gaat weer van start

Op 5 september 2013 start weer een 3e groepje cursisten die zich nauwelijks van bewust is dat zij een van de beste opleidingen op het gebied van voedingsmiddelentechnologie gaan volgen.  Klinkt vreemd, maar wij zien in de praktijk waar onze oud cursisten terechtkomen  en welke carrière sprongen zij maken. Werknemers die goed opgeleid zijn voor hun werk, zijn kennelijk goud waard voor de werkgevers.
Het is een sterk praktijkgerichte opleiding op niveau 4 (MBO).  Het is een 15 daagse wekelijkse opleiding met vier autonome lesblokken:
1.Grondstoffen en warenkennis
2.Technologische bewerkingen van voedingsmiddelen en conservering
3.Voedselveiligheid en wetgeving
4.Voedingsleer en toxicologie

 Wij hebben dit najaar weer nieuw lesmateriaal toegevoegd
De actualiteit dwingt een opleider gewoon om de lesstof up to date te houden. Wij doen dat graag en ieder jaar weten de cursisten zich verzekerd van actuele lesstof. Intussen hebben wij het Salmonella schandaal van Foppen gehad, het geklooi met paardenvlees en de besmetting van voedingsmiddelen met allergenen en Bio fraudes. Daarnaast bereiden wij de Warenwettelijke gatenkaas van de EU verordening 1169/2011 voor, die pas op 13 december 2014 van kracht wordt. Dit is allemaal lesstof geworden, reken maar! Vanuit onze inspectiepraktijk en onderzoeken die voor de voedingsmiddelenindustrie kunnen wij alleen al over het laatste jaar gezien de lesstof met de volgende zaken uitbreiden.
Dit is de nieuwe lesstof
  • Recall management en media manipulatie
  • Trasceerbaarheid inspecties, hoe uit te voeren en hoe fraude te ontdekken
  • Allergenen beheer en kruisbesmetting. Uitleg wat allergenen precies zijn
  • Het verschil tussen allergie en intolerantie
  • EU verordening consumenteninformatie EU1169/2011 De humor door de gatenkaas heen
  • Houdbaarheidsverlenging van verse voedingsmiddelen met risicobeoordeling
  • Sensoriek op de dagelijkse werkvloer
Ook dit gaan wij bespreken tijdens de les. Hoe de koelmachines werken en hoe het zo lang houdbaar gemaakt kan worden.

Ook dit gaan wij bespreken tijdens de les. Hoe de koelmachines werken en hoe het zo lang houdbaar gemaakt kan worden.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

#Leidinggevenden, operators en medewerkers in de voedingsmiddelenindustrie
#Voor iedereen die geïnteresseerd is in het vak voedingsmiddelentechnologie en de meest actuele kennis op dit gebied zich eigen wil maken.
De lesstof is breed toegankelijk zodat zowel de universitair geschoolde als ongeschoolde cursist mee uit de voeten kan.

Het lesmateriaal is simpel maar doeltreffend. Het boek ‘Ons Voedsel’ dat geschreven is door Frans de Jong, vormt een belangrijk deel van de lesstof. Aanvullende stof wordt in een lesmap meegeleverd en dient, samen met de gemaakte opdrachten als een naslagwerk. De 16Gb USB stick wordt gebruikt om de gefilmde prakticum proeven op te slaan.

Een moderne opleiding: voedingsmiddelentechnologie met prakticum en digitale ondersteuning.
Deze, 100% ongesubsidieerde opleiding is geheel in eigen beheer ontwikkeld en wordt jaarlijks geheel bijgewerkt.  Het is een theorie opleiding waarbij veel prakticum proefjes door de cursist zelf uitgevoerd kunnen worden. Iedere week wordt er een korte taak meegegeven die aanvullend is op de lesstof van de afgelopen week. De cursist denkt na over wat hij geleerd heeft en probeert zodoende de uitdagende opdracht te maken.  Met drie ervaren vakdocenten worden de lessen verzorgd, die nooit saai zijn. Integendeel, er wordt veel gelachen tijdens de lessen. De cursisten vormen vrijwel altijd een hechte club die na afloop van de cursus onderling contact blijft onderhouden.

Wat vind je nog meer in onze lesstof?

Er is veel EU regelgeving in de maak. Veel analysetechnieken, zowel chemisch analytisch als microbiologisch, zijn vernieuwd en wij hebben al onze casussen vernieuwd. Het schandaal van de naalden in de luchtvaartcaterings broodjes zijn wij niet vergeten. Wij hebben hier een fantastische casus omheen gebouwd die de cursist een verrassende inkijk gunt in de juridische achtergronden van deze calamiteit.
·De certificeringseisen rondom BRC-6 worden reeds uitputtend toegelicht.
. De snelle microbiologische- en chemische analysemethodes worden ook behandeld
·Voeding en gezondheid is uitgebreid met een hoofdstuk over darmflora
·Voedselschandalen
·Gaten in de Warenwetgeving

Hoe meld ik mij aan?
Gewoon een mail sturen naar ons kantoor: info@scientanova.com en wij sturen u het lesprogramma toe en nemen met u contact op.
Als u eerst wilt oriënteren dan kan dat. Wij sturen dan de brochure toe met daarin een beknopte lesstofomschrijving. Elders op onze site leest u meer hierover: http://scientanova.tothem.nl/diktaten/

Ook de visserij krijg aandacht. Onlangs hebben wij een onderzoek gepubliceerd hoe vis op volle zee te verdoven. De details worden in de les behandeld. Vanzelfsprekend

Ook de visserij krijgt aandacht. Onlangs hebben wij een onderzoek gepubliceerd hoe vis op volle zee te verdoven. De details worden in de les behandeld. Vanzelfsprekend

Startdata:
Leergang 2013: 5 september 2013

Kosten van de cursus all-in:   € 4.500

Aftrekbaar: De cursus is voor particulieren grotendeels aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Infomeer hier maar eens naar

 

Tot ziens op de eerste cursusdag!

 

Geef een reactie