1334 Het Plofkip uitje bij Zoranet

Afgelopen vrijdag 2 november 2013 waren wij te gast in het Dominicanenklooster annex kerk te Zwolle waar Zoranet haar nieuwe domicilie heeft. Gastheer, en chef Roy van Veen tracteerde zijn klanten op een gezellige informele borrel met een hapje. Geprikkeld door mijn aanwezigheid daagde de ´gouden knoop´ mij uit om een evaluatie op te stellen over deze klantgerichte uitspatting. Feedback heet dit in normale termen.

Allereerst veel aardige woorden over Zoranet. Een creatief en turbulent bedrijf waar naar mijn idee het vakmanschap eraf druipt. Ik kan het weten want ik ben een volstrekte leek op ICT gebied. In netwerken ben ik wel goed maar daar loopt geen stroom doorheen naar het idee van de digitale kloosterlingen.

Bij Zoranet groeien de bananen ondersteboven, naar beneden dus. Een Australisch ras zeker?

Bij Zoranet groeien de bananen ondersteboven, naar beneden dus. Een Australisch ras zeker?

Uit de lift komend belandden wij in een tropisch paradijs. Het witte zand en tropisch geklede juffrouwen ontbraken, maar wij werden meteen prettig afgeleid door welriekende dampen die uit het buffet opstegen. Schuifelend tussen catering decorstukken verplaatsten wij ons door de gang die gehuld was in een lucht van drank en spijs.

Plofkip het meest verwende stukje vlees!

Saté en gehaktballetjes met kroepoek en brood vormde het voedzame maal dat royaal met drank weg gewerkt kon worden. Als groot voorstander van het fenomeen plofkip, heb ik mij uitbundig tegoed gedaan aan de saté. Hm, lekker mals zeg. Zo te proeven geïnjecteerd met 0,8% kappa carrageen. Mooi recept hoor. Kip blijft zo eeuwig mals, houdt lekker zijn vocht vast, al ligt deze twee uur te verschroeien in een warmhoudschaal. Vast en zeker door een oud cursist klaargemaakt. Ik heb al genoeg gifmengers opgeleid die de Nederlandse economie nog meer kunnen ontwrichten dan Mark Rutte momenteel doet.

De gehaktballetjes smaakten heerlijk. Telkens als ik aan de vleesbal sabbelde, klonk een onderdrukt gehinnik uit een van de werkkamers. Vreemd, maar wel lekker.

“Vind je het leuk om hier te werken?  Vroeg ik een van de jongste bediendes.” Hij draaide zich enthousiast om en gaf mij beknopt de meest complete uitleg over een miljoenenbedrijf waar geen gouden knoop tegenop kon. “Ik houd mij voornamelijk bezig met netwerken bouwen, planning van de monteurs.” “Uh, gaat er zoveel kapot dan bij jullie?” vroeg ik ongerust. “Welnee, ik bedoel dat ik de monteurs op weg help die N-I-E-U-W-E apparatuur plaatsen.”

Bij mij ging een berg kwartjes vallen, beter gezegd twee euro stukken.

Eindelijk een definitie van Zoranet

Het is een bedrijf dat veel digitale toeters en bellen kan installeren en vooral de route uitstippelt voor haar monteurs die voorzien van routers de instructies opvolgen vanuit de voormalige Rauter invals basis.

Voldaan keerde ik huiswaarts

2 thoughts on “1334 Het Plofkip uitje bij Zoranet

 1. Hey Ysbrand!

  Wat houd je me toch bezig met je columns. Fantastisch……
  Regelmatig laat je me in verbazing achter en kan ik op
  zoek naar mijn leermoment.
  Het is wel duidelijk wie de gouden knoop heeft; voor mij
  was het duister wat je bedoelde. Gelukkig bood het internet
  uitkomst.
  Ik wens je zaterdag een superdag toe………
  Groet dolende zuyvelaer

Geef een reactie