1712 Unilever helpt de raketijsjes naar de maan

De traditie van marketingmissers door Unilever wordt stug voortgezet met de onlangs gelanceerde raketijsjes die in fletse kleuren en met de smaak van toiletreiniger een vrolijke zomerdag weten te bederven.

Het ijsje knalt op oer Hollandse wijze van de verpakking. Zo Hollands is het ook weer niet. Beetje jammer van de tekst ‘GEMAAKT IN ENG’. Het plaatje van de Utrechtse Domtoren had men beter kunnen vervangen door die van de Big Ben

 

Aan de verpakking is goed aandacht besteed. Daar is de fotograaf hard aan het Photoshoppen geweest om de rood wit blauwe kleur helder te krijgen.

Met deze fletse en doorlopen kleuren moet de consument haar ijsjes vreugde temperen. Alleen het topje heeft een goede smaak. De rest smaakt naar kunstgebittenreiniger.

Dit ijsje kent drie smaken?
Het topje smaakt naar framboos en is goed gelukt. Afdwalend naar de witte en flets blauwe kleur belanden wij in een toiletpot lijkt wel. Een medicinale smaak dat veel weg heeft van een toiletreiniger of extreem goedkope tandpasta. Dat zou de citroen-limoen en de cola smaak zijn? Brr.

Weer de E nummers verborgen gehouden
Dit is de bekende Unilever truc om de E nummers niet als nummer op de ingrediënten declaratie te vermelden maar voluit te schrijven. Het is legaal maar zet de productintegriteit wel ernstig onder druk. Voor een consument die (onterecht) geen E nummers in haar eten wil een klassieke beduvel truc.
We sommen ze voor u op:
E 410: Stabilisator (johannesbroodpitmeel)
E 330: Zuurteregelaar (citroenzuur)
E 160a: Kleurstof (carotenen)

Het kleurenpalet
Het topje lijkt een beetje op het rood, dankzij het bietenrood. Dat het meer lijkt op nichterig roze mag niet deren. Daar maakt een consument geen probleem van. Het witte deel is duidelijk lichtblauw. Alsof een schilder de kwasten niet goed heeft schoongemaakt.

Is er iets goed aan dit product?
Natuurlijk! Ik wil geen azijnpisser zijn.
Ik ben altijd vurig voorstander om de kleuren van de Hollandse driekleur op de verpakkingen te gebruiken om de oerdegelijke Nederlandse kwaliteit te benadrukken. In Frankrijk, de VS, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is het al gewoon goed geworden.

‘Niet zo serieus’ is een terechte vermelding op het label. Velzezeur!

Geef mij maar een traditionele raketijsje. Daar worden mijn (klein)kinderen en mijzelf wèl blij van.

Als je fouten maakt, wees niet bang ze los te laten
(Confusius)

Geef een reactie