Wat is Scienta nova

Scienta Nova (nieuwe kennis) is een onafhankelijk en deskundig adviesbureau dat zich bezig houdt met de meest uiteenlopende onderwerpen binnen de voedingsmiddelenindustrie.

Vanaf de oprichting op 1 januari 2000 zijn wij begonnen met het verzorgen van opleidingen in de voedingsmiddelentechnologie. Al vrij snel werden er projecten opgestart die gelukkig allemaal met microbiologie of voedingsmiddelentechnologie te maken hadden.

In 2008 kwamen de eerste vaste medewerkers in beeld die een welkome versterking betekenden voor het advies en inspectiewerk dat inmiddels van de grond gekomen was.

Al vrij snel kwamen er stagiairs in beeld van de opleiding Life Sciences van de Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) te Leeuwarden. In 2015 hebben wij voor het eerst stagiaires van de opleiding Forensic Sciences van HVHL in dienst genomen die een verrassende verrijking vormden voor onze activiteiten op het gebied van bestrijding van voedselfraude.

Inmiddels spitsen onze activiteiten zich toe op vier werkgebieden:

  • Advies
  • Opleidingen
  • Onderzoek
  • Inspecties

Deze vier werkgebieden vullen elkaar aan.

De ervaringen die wij opdoen bij de inspecties van bedrijven en instellingen leveren fraai lesmateriaal op dat wij uiteraard anonimiseren. Ook vergroot het ons voortschrijdende inzicht op het gebied van voedselveiligheid en de daarmee verbonden regelgeving.

Onze onderzoeken kunnen soms een rechtstreeks gevolg zijn van onze inspecties. Zo kan er een onderzoeksvraag naar voren komen naar aanleiding van een resultaat van een inspectie.

Op deze manier houden wij al ons opleidingsmateriaal actueel en juist.

De cursist profiteert hiervan met volle teugen. Zeker als de soms taaie stof doorspekt worden met de overvloedige anekdotes uit het werkveld.

 

2 thoughts on “Wat is Scienta nova

  1. Een electrisch bedwelmingsapparaat voor gebruik op volle zee. Ik schrik hier enorm van. Misschien reageer ik impulsief, maar het voelt afschuwelijk.

  2. Beste Johan,
    Varkens en pluimvee worden al vele jaren op deze diervriendelijke wijze verdoofd, voordat de dodingshandeling plaatsvindt. Het is beter dan het alternatief namelijk. Dat laat zich gemakkelijk raden.

Geef een reactie