Advies

Vanuit onze ruime ervaring op alle terreinen van de voedingsmiddelentechnologie kunnen wij de meest uiteenlopende adviezen geven. Als het met voedingsmiddelentechnologie te maken heeft dan voelen wij ons thuis als een vis in het water.

Wij hebben toegang tot alle databanken op het gebied van wetenschappelijke literatuur, zodat wij alleen betrouwbare bronnen gebruiken. Daarnaast hebben wij een netwerk van specialisten om ons heen die wij kunnen raadplegen.

Doordat wij zo breed georiënteerd zijn op het gebeid van de voedingsmiddelentechnologie, lukt het ons vaak om logische verbanden te herkennen. Zo hebben wij ontdekt dat de bruinkleuringsreactie van een (zilver)ui vrijwel dezelfde chemische reactie is als de zwartkleuring van een garnaal of een kreeft. Dit verschijnsel heet melanosis. Deze reactie kan in haar beginfase effectief gestopt worden door het gebruik van sulfiet.

Ook hebben wij ‘uitgevonden’ dat ieder ziekenhuis laboratorium om de hoek snel koolmonoxide (CO) kan meten dat achterblijft in vlees dat daarmee op illegale wijze mee is behandeld. In de VS wordt dit middel ruimschoots toegepast om het vlees mooi rood mee te kleuren. In Europa is de inzet van dit giftige gas verboden.

Omdat wij volstrekt onafhankelijk zijn kunnen wij een zuiver en objectief advies geven. Voor de levering van machines aan onze klant bijvoorbeeld, werken wij altijd voor de opdrachtgever en niet de machinebouwer die toevallig een leuke commissie in het vooruitzicht stelt. In dit geval stellen wij een degelijk afname protocol op waar zowel de koper als verkoper veel baat bij heeft. Alle afspraken worden vooraf zeer duidelijk vastgelegd.

Wij luisteren altijd aandachtig naar wat de klant vraagt, want wij weten als geen ander dat ‘De gestelde vraag iemands wijsheid toont.’